SkyBridge Capital, het hedgefonds van de bekende investeerder Anthony Scaramucci, heeft grote verwachtingen van crypto. Nadat het in 2020 begon met bitcoin kopen, heeft het fonds nu miljarden dollars in de crypto-sector zitten. In een gesprek met Bloomberg laat Scaramucci weten dat de cryptomarkt “en enorme groei vertegenwoordigen.”

Waarom begon SkyBridge met bitcoin kopen?

In het gesprek spreekt Scaramucci, die korte tijd directeur communicatie was tijdens de termijn van President Donald Trump, zich uit over zijn crypto-avontuur. Dat avontuur begon tijdens de pandemie:

“Er is een pre-pandemische wereld en een post-pandemische wereld, en een post-pandemische wereld heeft veel meer overheidstekorten – er is veel meer onzekerheid met betrekking tot groei.”

Scaramucci hoopt dat het toewijzen van een groot deel van het SkyBridge portfolio aan crypto uiteindelijk tot een verdrievoudiging van zijn investering kan zorgen. Op dit moment zou zo’n $3,5 miljard in crypto zitten, waaronder dus bitcoin, maar ook projecten als Ethereum (ETH) en beursgenoteerde crypto-bedrijven.

De investeerder waarschuwt echter dat crypto-investeringen niet voor iedereen zijn weggelegd: “Maar toegegeven, er is enorme volatiliteit geweest. Dit is niet voor angsthazen – dit is een strategische beslissing voor de lange termijn.”

Bitcoin spot beursfonds gaat er komen

Daarnaast liet de investeerder zich ook uit over de status van een Bitcoin exchange-traded fund (ETF). In de Verenigde Staten zijn al enkele Bitcoin ETF’s goedgekeurd, maar deze zijn gebaseerd op futures. Een fysiek fonds zou een interessante ontwikkeling zijn omdat zo’n fonds ook daadwerkelijk bitcoin koopt zodra een investeerder aandelen in het fonds koopt.

Een fysiek beursfonds is echter nog altijd niet goedgekeurd in de VS. Scaramucci lijkt er toch vertrouwen in te hebben dat een goedkeuring zal volgen:

“Ze [de toezichthouder, red.] maken zich zorgen over prijsmanipulatie. Maar na verloop van tijd, vanwege de transparantie van de markten, denk ik dat ze zich er meer op hun gemak zullen voelen. […] uiteindelijk zal de SEC de positie bereiken waarin ze een cash Bitcoin ETF toestaan.”

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.