Het razend populaire Amerikaanse investeringsplatform Robinhood lijkt onlangs een aantal grote cryptocurrencies aan hun assortiment te hebben toegevoegd. Onder meer solana (SOL), polygon (MATIC) en meme-crypto shiba inu (SHIB) zijn vanaf nu verkrijgbaar op Robinhood. De koersen van deze crypto’s stegen naar aanleiding van dit nieuws in korte tijd behoorlijk.

Shiba Inu op Robinhood

Na maanden van lobbyen lijkt het de SHIB gemeenschap eindelijk te zijn gelukt: Shiba Inu is eindelijk te koop op Robinhood. Robinhood is een handelsplatform zoals Bitvavo, maar waar ook aandelen en andere traditionele financiële instrumenten verhandeld kunnen worden. Voorheen gaven executives van het handelsplatform nog aan dat zij niet per se stonden te springen om SHIB toe te voegen, maar deze twijfel is nu klaarblijkelijk weg.

We dropped new crypto

And we’re giving away $100K of it. Quote tweet this tweet with your Robinhood Username (@ included!) to get some #RobinhoodCrypto

The first 10K quote tweets will receive $10 of SHIB. pic.twitter.com/0jsBKYfJvw

— Robinhood (@RobinhoodApp) April 12, 2022

Robinhood ging direct ook van start met een SHIB giveaway. Op Twitter maakte het platform bekend dat zij zeker $100.000 aan SHIB tokens gaan weggeven. De eerste 10.000 mensen die op Twitter het bericht van Robinhood quoten krijgen $10 aan SHIB tokens.

We’ve detected that SHIBA INU $SHIB has been listed on Robinhood!

View on Robinhood: https://t.co/jJbtP8ufep
https://t.co/EcooA4WgWd

— Crypto Exchange Listing Bot (@crypto_alerting) April 12, 2022

Direct na het nieuws van de SHIB notering op Robinhood schoot de koers van de meme-coin omhoog. De koers van SHIB staat op het moment van schrijven meer dan 30% in de plus. Dat is een serieuze stijging. Daarnaast kwam er in een slechts een paar uur tijd bijna $3 miljard bij de totale marktkapitalisatie van Shiba Inu. 

Deze stijging bevestigt nogmaals de kracht van een listing op een exchange. Vrijwel elke keer dat Shiba Inu wordt genoteerd op een noemenswaardig handelsplatform stijgt de koers van SHIB enorm. De notering op Robinhood is hier overduidelijk geen uitzondering op. Al met al lijkt het een uitstekende dag te worden voor SHIB investeerders.

Hoewel SHIB een gigantische stijging heeft laten zien, blijft er nog behoorlijk wat werk aan de winkel voor de meme-coin. Sinds de all-time high in oktober van 2021 staat de token nog altijd bijna 70% onder water. Lees hier een uitgebreide shiba inu analyse.

Altcoins

Niet alleen Shiba Inu werd vandaag op Robinhood genoteerd. Ook solana, polygon en comp (COMP) werden aan het assortiment van Robinhood toegevoegd. Echter, de altcoins gingen er niet net als SHIB compleet vandoor. Wel staan deze altcoins vandaag ook lekker in het groen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.