Meme-coins zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit de wereld van cryptocurrencies. De opkomst van deze cryptomunten is niets minder dan wonderbaarlijk gebleken. In een korte tijd wisten coins zoals dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB) de harten van menig crypto investeerder te veroveren. Lange tijd was de dogecoin de absolute koning van de meme-coins, maar ondertussen lijkt Shiba Inu toch met enige overtuiging deze koppositie over te hebben genomen.

Shiba Inu vs. Dogecoin

Askgamblers.com heeft onlangs een onderzoek gepubliceerd dat de populariteit van bepaalde cryptocurrencies onder Europese investeerders onder de loep neemt.. Het onderzoek heeft Google data over een periode van meer dan een jaar verzameld en in een overzichtelijk rapport gepubliceerd. In het onderzoek komen over het algemeen weinig verrassingen naar boven. Zo was bitcoin (BTC) in maar liefst 21 landen verreweg de populairste cryptocurrency. Ook deden ethereum (ETH) en bijvoorbeeld cardano (ADA) het uitstekend.

Opmerkelijk was wel dat shiba inu beter in de smaak viel bij veel Europese investeerders dan de originele koning der meme-coins; dogecoin. Vooral het afgelopen jaar is de populariteit van shiba inu door het dag geschoten en dit ging veelal ten koste van de vraag naar dogecoin. SHIB blijkt zelfs de crypto naar keuze te zijn geweest voor crypto investeerders is zeker zeven Europese landen! Dit waren onder meer het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Rusland, Oekraine, Zwitserland en Italië. 

Dogecoin blijft populair

Elders in de wereld lijkt de balans echter iets meer in het voordeel van dogecoin te verschuiven. Waar shiba inu in Europe duidelijk meer in de smaak valt dan dogecoin, blijven Amerikaanse investeerders nog altijd heilig geloven in dogecoin. In de Verenigde Staten was in zeker 23 staten dogecoin de meest populaire cryptomunt het afgelopen jaar.

De rivaliteit tussen deze twee digitale activa blijft sterk. Hun waarden zijn echter nauw gecorreleerd aangezien de gemeenschappen achter deze tokens een behoorlijke overlap met elkaar hebben.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.