Vorige maand hintte de ontwikkelaars achter shiba inu (SHIB), de populaire meme cryptocurrency, al naar zijn metaverse. Gisteren onthulde het team eindelijk de eerste details van deze digitale wereld, die nu ‘SHIB: The Metaverse’ heet.

We are happy to welcome you to SHIB : The Metaverse. An immersive experience that is positioned to become a massive environment for the #ShibArmy to grow, share, and benefit together.https://t.co/pwcBSfUSND

— Shib (@Shibtoken) March 30, 2022

Het Shiba Inu team gaat maar liefst 100.595 stukken digitaal land verkopen als non-fungible tokens (NFT). Het project volgt hiermee in de voetstappen van andere grote metaverse projecten als decentraland (MANA) en axie infinity (AXS).

De verkoop van het NFT vastgoed zal in fases verlopen. Een deel van het digitale landgoed blijft privé, deze zijn namelijk gereserveerd voor bijvoorbeeld de straten van de virtuele wereld.

Niet voor voor SHIB, maar voor ETH

In de eerste fase worden 36.431 stukken digitaal vastgoed te koop gesteld. Dit vastgoed wordt verdeeld in vier categorieën: Silver Fur, Gold Tail, Platinum Paw en Diamond Teeth. Ze worden verkocht tussen de 0,2 en 1 ethereum (ETH). Het team geeft de volgende reden waarom het landgoed voor ETH in plaats van SHIB verkoopt:

“Omdat we het verzamelde geld zullen gebruiken om de Metaverse-ontwikkeling te betalen, heeft het team besloten om een neutrale munt te gebruiken die kan worden verkocht in stablecoins om alle bronnen te betalen.

Het gebruik van tokens uit ons ecosysteem is een risico, omdat we onze eigen tokens dan zouden moeten dumpen om ze te verzilveren! En dat is ver verwijderd van onze plannen.”

Investeerders kunnen met dit digitale vastgoed een passief inkomen genereren. Ook moet het mogelijk worden om in-game items te verzamelen. Hoe dit precies werkt, blijft echter nog onbekend. Hoe deze metaverse eruit komt te zien, blijft ook onbekend. We weten alleen dat het draait op Shibarium, een layer-2 schalingsoplossing voor het Shiba Inu netwerk.

Ook wordt mogelijk om vastgoed een nieuwe naam te geven door SHIB tokens te vernietigen in een soort token burn. Andere shiba inu ecosysteem tokens, als LEASH en BONE, krijgen in de toekomst een rol. Met LEASH moet het in een latere fase ook mogelijk worden om vastgoed te kopen.

De oprichter van Dogecoin (DOGE), Billy Markus, lijkt overigens geen fan te zijn:

i mean whatever if people wanna give the devs even more money go ahead but if i was a shib holder i would be annoyed

— Shibetoshi Nakamoto (@BillyM2k) March 31, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.