Shiba inu (SHIB), de zeer populaire meme cryptocurrency, lanceerde gisteren een zogenaamde ‘SHIB Burn Portal.’ Dat kondigde het team van het project op 24 april aan via Twitter:

We are excited to announce the launch of the SHIB burn portal.

Burn $SHIB to generate passive income!https://t.co/jSnPG8B3x7 pic.twitter.com/E2ZYxEyP16

— Shib (@Shibtoken) April 23, 2022

Met deze Burn Portal kunnen SHIB eigenaren hun eigen SHIB tokens ‘burnen,’ oftewel permanent vernietigen. Het punt hiervan is om het totale circulerende aanbod van SHIB te verkleinen waardoor elke SHIB munt mogelijk meer waard wordt.

“Om $SHIB te vernietigen, moet je ze voor altijd uit de circulatie verwijderen. Tokens worden overgebracht naar een burn adres, dat wil zeggen een wallet waaruit ze niet kunnen worden gehaald. Zodra een token naar een burn adres is verzonden, is het voor altijd verdwenen.

Een vernietigde cryptocurrency heeft een verminderde voorraad, waardoor de tokens schaarser worden. Een schaarste kan de prijs van de tokens verhogen, wat voordelig is voor investeerders, maar dat is niet gegarandeerd.”

RYOSHI tokens als beloning voor SHIB burn

Echter zit de gebruiker dan natuurlijk met minder SHIB tokens. Dus krijgen zij een beloning als ze besluiten hun SHIB tokens te vernietigen. Deze investeerders krijgen in ruil hiervoor zogeheten “burntSHIB” tokens. Investeerders met burntSHIB ontvangen vervolgens een passief inkomen in de vorm van RYOSHI tokens. Om dit mogelijk te maken, werkt het Shiba inu project samen met RYOSHIS VISION, een ERC-20 token op Ethereum (ETH).

Het team van Shiba Inu kondigde afgelopen nacht aan dat op de eerste dag van de lancering van de Burn Portal al meer dan 8 miljard SHIB tokens zijn vernietigd. Volgens nieuwe gegevens ligt dit op het moment van schrijven zelfs al op meer dan 11 miljard vernietigde SHIB tokens.

Woof!

In the first 24 hours over 8 BILLION $SHIB was burned through the SHIB Burn Portal!

Burn $SHIB and earn passive income at https://t.co/jSnPG8SEoF!

IMPORTANT: Read disclaimer at https://t.co/D91bVoMUtz pic.twitter.com/GmhxNdZAvi

— Shib (@Shibtoken) April 25, 2022

Desondanks heeft het vooralsnog geen positieve impact op de koers van shiba inu. De SHIB prijs staat op het moment van schrijven maar liefst 6% in de min ten opzichte van 24 uur geleden. Dat geldt echter voor een hele grote reeks crypto vandaag.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.