Woensdag kondigde het Shiba Inu (SHIB) team via Twitter aan dat de SHIB-token nu ook gebruikt kan worden voor het minten van stukken land in de nieuwe metaverse van Shiba, genaamd SHIB: The Metaverse. 

New minting option has been released on https://t.co/f2oLn05qWk!

Mint lands with $SHIB!

Minting with $SHIB Details:
0.2 ETH equivalents in $SHIB
0.3 ETH equivalents in $SHIB
0.5 ETH equivalents in $SHIB
1 ETH equivalents in $SHIB#ShibTheMetaverse #ShibMV pic.twitter.com/mOrpwDSkDK

— SHIB: The Metaverse (@ShibTheMV) May 4, 2022

Onroerend goed in de SHIB metaverse

In totaal worden er 100.959 stukken land verkocht voor deze metaverse. In eerste instantie was het alleen mogelijk om stukken land te kopen door middel van ethereum (ETH), maar nu dus ook door middel van SHIB. Gebruikers die hun stukken land met SHIB kopen krijgen ook speciale mogelijkheden om hun land op verschillende manieren aan te passen.

Onroerend goed eigenaren in de SHIB metaverse kunnen ook door middel van deze stukken land een passief inkomen genereren. Dit kunnen zij doen door in-game grondstoffen en andere beloningen te verzamelen. Hoe dit precies gaat werken is echter nog onduidelijk.

Deze stukken land van de SHIB metaverse zullen in verschillende fases worden uitgegeven. In de eerste fase op 13 april werden er 36.431 stukken vrijgegeven. Deze stukken land werden verdeeld onder vier verschillende zeldzaamheidswaarde: Silver Fur, Gold Tail, Platinum Paw en tot slot de Diamond Teeth. Deze verschillende categorieën werden ook voor verschillende prijzen verkocht. De goedkoopste stukken grond waren 0,2 ETH en de duurste 1 ETH. 

Shiba Inu groeit uit tot volwaardig ecosysteem

Waar het project bij de lancering vrijwel geen usecase had en eigenlijk enkel gedreven werd door hype die bijvoorbeeld door Elon Musk werd veroorzaakt, zien we nu toch dat het Shiba ecosysteem serieuze vormen aan begint te nemen. Het ecosysteem ondersteund bijvoorbeeld non-funbile tokens (NFT’s) en gedecentraliseerde finance (DeFi) middels ShibaSwap.

Verder vallen er ook nog andere cryptocurrencies onder deze paraplu, namelijk LEASH en BONE, waarvan ontwikkelaars aangeven dat deze tokens nog een belangrijke rol zullen spelen in het metaverse project. Op het moment krijgen investeerders die LEASH hebben vastgezet prioriteit bij het bieden op stukken land en kan de BONE token gebruikt worden voor de governance van het Shiba ecosysteem. Hiermee kunnen investeerders dus stemmen op verschillende voorstellen die worden gedaan om het ecosysteem en de metaverse te verbeteren.

SHIB: The Metaverse zal worden ontwikkeld in Shibarium, een opkomende layer-2 schaalbaarheidsoplossing voor SHIB. Een openbare test voor Shibarium zal in de aankomende maanden beschikbaar worden gesteld, samen met een openbare beta fase die zal volgen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.