Een tijdje terug werd bekend dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) onderzoek doet naar Coinbase. De grootste Amerikaanse crypto exchange zou zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan de verkoop van effecten zonder hiervoor de benodigde licenties in handen te hebben. Een assistent van pro-crypto senator Cynthia Lummis stelt nu dat de SEC het niet alleen op Coinbase heeft gemunt, maar achter vrijwel elke crypto exchange aan gaat.

SEC onderzoeken naar crypto exchanges

Volgens de assistent van Lummis worden een groot aantal crypto exchanges, waaronder zwaargewichten zoals Binance, op dit moment onder de loep genomen door de SEC. Deze onderzoeken zouden, zoals we dat inmiddels van de SEC kennen, alles te maken hebben met effectenwetgeving.

Zowel Coinbase als Binance hebben de laatste tijd geprobeerd om de SEC tevreden te stellen door enkele cryptocurrencies die door de SEC mogelijk als securities, ofwel effecten, gezien werden uit hun assortiment te verwijderen, maar klaarblijkelijk is dit voor de SEC nog niet genoeg. 

Een topman bij een grote crypto exchange zei ook dat op basis van geruchten die hij hoort van medewerkers van de SEC veel Amerikaanse crypto exchanges waarschijnlijk al zogeheten ‘Wells Notices’ hebben ontvangen die worden gebruikt om bedrijven formeel te informeren wanneer een actie tegen hen op het punt staat te worden ondernomen. 

Daarnaast stelt hij dat de meeste exchanges reeds onderzocht worden door de SEC, dat meldt Forbes. De manier van onderzoek zou ook anders zijn dan wat voorheen de standaard procedure van de SEC was.

Zijn cryptocurrencies securities?

Er heerst vandaag de dag nog altijd enorm veel onduidelijk wat betreft de criteria van de SEC over wanneer een cryptocurrency nu precies een security is, en wanneer niet. Dat zorgt er feitelijk voor dat crypto exchanges ook niet weten wat zij wel en niet kunnen doen. Uiteraard loopt de rechtszaak tussen de SEC en Ripple (XRP) op dit moment nog steeds, en ook hier staat dit vraagstuk centraal.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.