Tijdens het Bitcoin 2022 evenement in Miami spreken onder andere bekende personen over de cryptocurrency. Een binnen de Bitcoin (BTC) community beroemd persoon is natuurlijk MicroStrategy’s Michael Saylor. In gesprek met ARK CEO Cathie Wood vertelt Saylor hoe hij twee jaar geleden nog weg werd gewuifd met zijn Bitcoin plannen.

Grote vermogensbeheerder wuifde Saylor weg

Saylor zou via Merrill Lynch hebben geprobeerd om bitcoin te kopen als investering voor zijn bedrijf. Hij kreeg nul op het rekest: “niet alleen gaan we het niet aan jou verkopen, we zouden ontslagen worden als we het er alleen al over hebben,” kreeg hij te horen. Maar in plaats van zijn Bitcoin plannen op te bergen, maakte hij kort daarna $175 miljoen naar een andere bank over die hem wel wilde helpen.

Twee jaar later is de wallet van MicroStrategy goed gevuld. Systematisch kocht het bedrijf bitcoin als onderdeel van zijn kasbeleid, met onlangs nog een bitcoin aankoop van $190 miljoen. Het bedrijf bezit daarmee nu 129.218 bitcoins ter waarde van meer dan $5 miljard, waarmee het bijna $1,5 miljard in de plus staat.

Geen zorgen omtrent regelgeving voor Bitcoin

Het gesprek ging verder over wet- en regelgeving, een steeds belangrijker onderwerp binnen de crypto-sector. Waar we in de Europese Unie redelijk zorgelijke ontwikkelingen zien, maken Cathie Wood en Saylor zich vooralsnog geen zorgen. Zo vertelt Wood:

“Politici komen naar me toe en zeggen dat ze een kamer van bitcoin-enthousiastelingen willen samenbrengen en van hen willen leren wat ze van ons willen,”

Saylor ziet eenzelfde switch in houding van regelgevers in de VS: “Ik denk niet dat er een uitkomst is die niet gunstig is voor bitcoin.” De verandering in houding zou vooral zijn begonnen toen president Biden zijn presidentschap begon.

In maart tekende Biden een nieuwe crypto wet die uiteindelijk relatief positief bleek te zijn voor de industrie. Door de wet komt de crypto sector een stap dichterbij een volwaardig legitiem financieel alternatief te worden voor miljoenen Amerikanen, aldus een van de reacties destijds.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.