Met de bitcoin (BTC) koers die het de afgelopen dagen niet bepaald goed deed, is de situatie voor bitcoin investeerders onzeker. Het is daarom interessant om te zien wat het grote geld op dit moment doet. Zo is ‘s werelds op twee na grootste whale de afgelopen twee dagen, ondanks het negatieve sentiment, weer begonnen met bitcoin kopen!

Bitcoin whale koopt 3.300 bitcoins

Een whale is een crypto wallet met veel crypto in bezit. In dit geval gaat het om whale adres “1P5ZEDWTKTFGxQjZphgWPQUpe554WKDfHQ,” dat naar verluidt de op twee na grootste wallet is die niet van een exchange zoals Bitvavo is. Via de Bitcoin blockchain explorer kan je precies zien wat deze whale allemaal doet.

Zo is te zien dat de huidige balans van de wallet maar liefst 122.228 bitcoins bedraagt. Die bitcoins hebben op dit moment een waarde van ruim $5,3 miljard. En waar de whale op 1 en 5 april nog 4.500 bitcoins verkocht, is hij of zij diezelfde dag weer begonnen met kopen.

In totaal kocht de wallet de afgelopen twee dagen 3.300 bitcoins met een waarde van op dat moment ruim $150 miljoen. Kijkend naar de bitcoin grafiek zien we dat dit niet bepaald een meesterzet is als het om een korte termijn trade zou gaan. 5 april was namelijk de dag dat de BTC koers een daling inzette die de waarde van bitcoin uiteindelijk met zo’n 5% zou doen verminderen. Het is dan ook aannemelijk dat de whale zijn blik verder in de toekomst heeft gericht.

Cardano en Ethereum whales kochten al eerder groots in

In het crypto nieuws zijn vaker artikelen te lezen over wat de whales allemaal uitspoken. En dat is niet gek, het is immers interessant om te zien wat het grote geld doet. Zo was eerder te lezen dat whales ook groots cardano (ADA) inkochten. Daarnaast was in een eerdere Crypto Insiders analyse te lezen dat ethereum (ETH) whales flink wat apecoin (APE) hebben ingeslagen.

Ontvang crypto analyses als Crypto Insiders member

Vaker analyses ontvangen van zowel bitcoin en altcoins? Word member en krijg toegang tot onze besloten community waar je vragen kan stellen aan analisten en crypto coaches, en in gesprek kan gaan met onze fanatieke Discord groep! De eerste 30 dagen zijn via deze link helemaal gratis.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.