Er heeft zich deze week een heus drama voltrokken in crypto land. Het gaat om een conflict tussen de crypto exchange Bitget en Floki (FLOKI). Het heeft betrekking op de notering en daaropvolgende verwijdering van TokenFi (TOKEN) op Bitget. TokenFi is een nieuwe token van het Floki ecosysteem. Daar kun je hier meer over lezen.

Wat is er precies gebeurd en waarom liggen Bitget en Floki overhoop met elkaar? We bekijken beide kanten van het verhaal.

Crypto ruzie tussen Floki en Bitget

Op 18 oktober kondigde Floki een nieuw staking programma aan met een bijbehorende token: TokenFi (TOKEN). Ondertussen was Floki met meerdere exchanges in overleg over de notering van deze token. Hierbij werd benadrukt dat exchanges 7 dagen moesten wachten tot na de lancering van TOKEN met het starten van de handel.

Dat klinkt als een duidelijk afspraak zou je wellicht denken. Op 26 oktober kondigde Floki aan dat TokenFi op 27 oktober lanceert. Floki claimt echter dat Bitget de TokenFi lanceerde voordat Floki dat überhaupt zelf deed. Volgens Floki startte de handel in TOKEN op Bitget 12 minuten voordat Floki de token lanceerde. Dit claimt Floki in een zeer uitgebreid statement.

Het blijkt echter om een neppe TokenFi token die Bitget aanbood. De exchange zou namelijk nog geen TokenFi in handen hebben. Volgens Floki is Bitget daarom handelaren die TOKEN kochten in totaal $20 miljoen schuldig.

Wat zegt crypto beurs Bitget?

Bitget maakte op dinsdag (30 oktober) bekend de handel in TOKEN te stoppen en het handelspaar volledig te verwijderen. De reden die Bitget zelf hiervoor geeft is echter opmerkelijk. De exchange meent namelijk dat het Floki team zich schuldig heeft gemaakt aan marktmanipulatie nadat de token op Bitget werd genoteerd.

Floki ontkent al deze beschuldigingen en verwijt Bitget het niet nemen van verantwoordelijkheid. Wel zegt Bitget alle investeerders in TOKEN te compenseren en de tokens terug te kopen voor de hoogste prijs die deze bereikte op het platform. 

Het drama lijkt dus met een sisser af te lopen, maar het blijft een gek verhaal. Wat was precies de gedachtegang van Bitget? Dit zal de reputatie van de exchange zeker niet ten goede komen.

Het bericht Ruzie in crypto land: Floki ligt overhoop met grote beurs verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.