Rusland viel iets meer dan een week geleden Oekraïne binnen en schokte de wereld. De afgunst tegen de invasie is over de hele wereld groot en ook veel Russische staatsburgers spreken zich uit tegen de ongelegitimeerde agressie. Olive Allen, een inwoner van de Verenigde Staten met een Russisch paspoort, heeft haar ongenoegen op een unieke wijze laten merken. Zij verbrandde en publique haar paspoort en maakte hier een non-fungible token (NFT) van. De opbrengsten van de verkoop van de NFT zullen worden gebruikt om Oekraïne te steunen.

NFT veiling

Allen maakt in een interview met Cointelegraph duidelijk dat zij op geen enkele manier achter het huidige beleid van de Russische overheid staat. Ze walgt van de oorlog in Oekraïne en schaamt zich zelfs om de Russische nationaliteit te hebben. Om die reden besloot zij een radicale stap te nemen.

“Ik beschouw het Rusland van Poetin niet als mijn thuis. […] “Ik hou van mijn land, maar ik geloof niet in het Rusland van Poetin. Ik zie mezelf daar niet wonen in de huidige situatie. Wat er nu gebeurt is gewoon hartverscheurend.”

Op de stoep van het Russische consulaat in New York City verbrandde Allen haar enige kopie van haar Russische paspoort om zo de band tussen haar en Rusland voor eens en altijd te verbreken. Dit moment werd op beeld vastgelegd.

I’m a Russian artist and I burned my passport because I do not believe in Putin’s Russia & I do not support the war in Ukraine
I’m auctioning off my Burnt Passport NFT to raise funds for the people of Ukraine impacted by the war.
Friday, 1pm ET @SuperRare pic.twitter.com/Vnf8turjVH

— Olive Allen (@IamOliveAllen) March 3, 2022

Crypto donaties

Van deze beelden besloot Allen, wie van origine kunstenares is, een NFT te maken. Deze NFT werd vervolgens op de online markplaats SuperRare geveild. Allen heeft aangegeven dat de opbrengsten van de verkoop geschonken zullen worden aan de liefdadigheidsorganisatie die zich inzetten voor mensen in Oekraïne.

Het is slechts het laatste voorbeeld waarop de wereld van crypto wordt ingezet om Oekraïne een hart onder de riem te steken. Crypto donaties stromen in grote getalen binnen en inmiddels zijn er al vele miljoenen aan cryptocurrencies voor het land in nood opgehaald.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.