De afgelopen jaren zijn bedrijven die je in cryptocurrencies laten handelen als paddenstoelen uit de grond gesprongen. Robinhood is sindsdien één van de meest populaire platformen, zeker in de Verenigde Staten. Nu kun je ook je eigen wallets koppelen en gemakkelijk decentrale apps (dApps) gebruiken met je Robinhood-account.

Ondersteuning voor wallets op Robinhood

De Amerikaanse broker heeft in een persbericht Robinhood Connect onthuld. Dit is een on-ramp naar Web 3.0-platformen via Robinhood. Je kunt al gemakkelijk geld overmaken vanaf reguleerde banken naar Robinhood, en in crypto investeren kon ook al. Nu stelt Robinhood je ook in staat om decentrale apps (dApps) te gebruiken en om je tokens naar je eigen self-custody-wallets te verplaatsen.

Robinhood Crypto-directeur Johann Kerbrat verklaarde in de aankondiging dat de broker nog steeds overtuigd is van het nut van Web 3.0, maar dat er nog steeds grote obstakels zijn op de weg naar grootschalige adoptie.

Voor de functionaliteit rondom decentrale apps biedt het ontwikkelaars nieuwe integratiemogelijkheden. Dit houdt in dat je als dApp-ontwikkelaar gebruikers de app kunt laten gebruiken via hun Robinhood-wallet, zonder dat ze de Robinhood-app of -website hoeven te openen. MyDoge, Giddy en Slingshot hebben al ondersteuning toegevoegd, maar Exodus en Phantom werken ook al aan een integratie.

Introducing our latest investment in crypto, Robinhood Connect: https://t.co/SmENSYufBA

A low-cost, on-ramp for customers, and a seamless integration for developers. Learn more: https://t.co/rnBnR0LYww pic.twitter.com/6uSIAJkudO

— Robinhood (@RobinhoodApp) April 27, 2023

Daarnaast heeft de crypto-kant van het platform een aantal veranderingen omtrent de gebruikerservaring ondergaan. Zo kun je nu beter vinden hoe je op Robinhood in crypto kunt investeren door de toevoeging van de Home-tab en worden stop- en stop limitorders vanaf nu ondersteund. Ook biedt het nu ‘geavanceerde’ grafieken voor crypto-handelaren, waardoor bijvoorbeeld technische analyses een mogelijkheid zijn zonder dat je daar een ander platform voor nodig hebt.

Nog niet in Nederland beschikbaar

De Amerikaanse broker zegt op dit moment zo’n 23 miljoen klanten te hebben. Helaas is Robinhood op dit moment nog niet beschikbaar in Nederland en België, omdat de broker gebruikmaakt van payment for orderflow. Volgens sommige Europese wetgevers gaat dat tegen de Europese regels voor brokers in, omdat het institutionele investeerders te veel inzicht in de markt zou geven.

Vooralsnog blijft het bij de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië, maar daar kan in de nabije toekomst natuurlijk verandering in komen. Ook is het goed mogelijk dat andere brokers die in de EU wel beschikbaar zijn iets vergelijkbaars van plan zijn.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.