Al lange tijd is Ripple (XRP) verwikkeld in een grote rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De toezichthouder claimt dat Ripple XRP heeft verkocht als security, ofwel effect, zonder dat zij hiervoor de benodigde licenties hadden. Uiteraard ontkent Ripple dit stellig. Een voormalig functionaris van de SEC, advocaat Joseph Hall, stelt nu dat hij verwacht dat Ripple grote kans heeft om de beruchte rechtszaak te winnen.

Ripple vs. SEC

Tijdens een podcast van Thinking Crypto met Tony Edwards liet Joseph Hall gisteren weten dat hij niet helemaal snapt wat de SEC nu eigenlijk probeert te bewijzen. Volgens hem slaat de SEC behoorlijk de plank mis met de richting die zij op willen in de zaak.

“Ik ben niet helemaal zeker wat de SEC van plan is te bewijzen in de XRP rechtszaak.”

De gevolgen van de uitkomst van rechtszaak kunnen volgens Hall enorm zijn. Hij stelt dat het project omtrent mogelijke regulatie van de crypto sector behoorlijke klappen kan krijgen als de SEC de rechtszaak met Ripple verliezen. Daarnaast stelt hij dat de kans dat dit inderdaad zo uitpakt behoorlijk groot is.

Volgens Hall is het problematisch dat de SEC pas op het laatste moment Ripple op de hoogte bracht van het feit dat zij werden onderzocht door de toezichthouder. De Amerikaanse wet verplicht de SEC om het onderwerp van een onderzoek tijdig op de hoogte te stellen. Dit is schijnbaar in het geval van Ripple niet op de juiste manier gedaan.

“Ik sta zeer welwillend tegenover dat argument. Het is een fundamenteel ‘eerlijk proces’ argument. Het Ripple netwerk was al jaren actief voordat er op het laatste moment een rechtszaak tegen hen werd aangespannen.”

Einde aan de XRP rechtszaak?

Hall lijkt dus overtuigd dat Ripple de rechtszaak zal winnen, maar wanneer zal de rechtszaak eindelijk ten einde zijn? Volgens een advocaat uit het kamp van Ripple, Jeremy Hogan, zal het niet lang meer duren voordat het hoofdstuk eindelijk afgesloten wordt.

April is my best estimate. I very much doubt the Ripple case could be strung past summer even in a worst case scenario.

— Jeremy Hogan (@attorneyjeremy1) December 30, 2021

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.