Al meer dan een jaar is Ripple (XRP) verwikkeld in een veelvuldig in het ripple nieuws besproken rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC beschuldigt Ripple ervan dat zij XRP tokens hebben verkocht als security, ofwel effect, zonder dat zij daar de benodigde licenties voor in handen hadden. Hoewel de rechtszaak nog steeds wordt uitgevochten lijkt het alsof er langzaam licht aan het einde van de tunnel verschijnt.

Ripple rechtszaak

Volgens een document dat afkomstig is van Ripple lijken zij goede hoop te hebben dat ergens tussen 26 augustus en 18 november de rechtszaak definitief beëindigd zal zijn, dit meldt Ripple advocaat Jeremy Hogan op Twitter.

When will Ripple v. SEC case end?

Ripple thinks it will end sometime between Aug. 26 and Nov. 18.

In its pending class action, Ripple agreed to move the case start back to Nov. 18 in belief that the SEC case will be finished before then.

Of course, it can settle ANYTIME. pic.twitter.com/fVawdduiNs

— Jeremy Hogan (@attorneyjeremy1) March 6, 2022

Volgens het document heeft Ripple verzocht om een herschikking van de class action te verplaatsen van de eerder overeengekomen datum van 26 augustus 2022 naar 18 november 2022. Dit komt volgens Hogan omdat Ripple gelooft dat op 18 november de rechter al uitspraak zal hebben gedaan.

“Vanwege de overlapping van feitelijke en juridische kwesties tussen deze zaak en de SEC-actie, zijn de partijen het erover eens dat er efficiëntieverbeteringen zijn door bepaalde aspecten van de SEC-actie te laten voorafgaan aan bepaalde deadlines in deze actie.”

Op deze manier wordt het pakket waarover onderzoek gedaan moet worden significant verkleind en kan het de zaak stroomlijnen. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de last voor de rechtbank minder wordt waardoor een conclusie mogelijk eerder bereikt zal worden.

Licht aan het einde van de XRP tunnel

Ripple is al langere tijd enorm zeker van hun zaak. Jeremy Hogan gaf een tijdje terug al aan dat hij verwacht dat de rechtszaak niet langer dan tot april zou duren. Inmiddels lijkt hij deze voorspelling iets naar achteren te schuiven, maar nog altijd blijft het vertrouwen in een overwinning voor Ripple groot.

CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, liet in november van het vorige jaar al weten dat hij verwacht dat in 2022 het hoofdstuk afgesloten zal worden en dat Ripple er zonder al te veel kleerscheuren vanaf zal komen.

“We zien uitstekende voortgang, ondanks een langzaam juridisch proces.”

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.