Al meer dan een jaar is Ripple (XRP) verwikkeld in een rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC stelt dat Ripple zich schuldig heeft gemaakt aan het verkopen van XRP tokens als security, ofwel effect, zonder dat zij hiervoor de benodigde licenties hadden. De laatste tijd doet Ripple goede zaken in de rechtszaak. Volgens de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, gaat de zaak dan ook beter dan zij van tevoren hadden verwacht.

Ripple rechtszaak

De laatste tijd scoort Ripple in de beruchte rechtszaak overwinning na overwinning. Een paar dagen geleden werd nog bekend dat de SEC zich mogelijk zelfs schuldig zou hebben gemaakt aan een serieuze belangenverstrengeling. Daarnaast wees rechter Sarah Netburn een verzoek van de SEC af om bepaalde cruciale documenten verborgen te houden. Deze documenten zouden gaan over een speech van voormalig SEC-directeur, William Hinman, waar hij zou stellen dat XRP helemaal geen security is.

Op het podium van de Paris Blockchain Week op donderdag vertelde Brad Garlinghouse aan het publiek dat de verdediging van Ripple in de rechtszaak boven de maat presteert. Hij had niet verwacht dat de lopende zaak zo goed zo verlopen voor het bedrijf.

Live from #PBWS2022, @bgarlinghouse sat down with @cnbc’s @ryan_browne_ to talk crypto regulation, Ripple’s global traction and use cases that he sees growing across the industry. pic.twitter.com/ouQYhY3B5n

— Ripple (@Ripple) April 14, 2022

“De rechtszaak is buitengewoon goed verlopen, en veel beter dan ik had kunnen hopen toen ik er ongeveer 15 maanden geleden mee begon.”

XRP als security

Een uitspraak in de rechtszaak in het voordeel van Ripple is volgens Garlinghouse niet alleen goed voor Ripple, maar voor de hele crypto industrie. Als Ripple de zaak verliest dan kan het namelijk een juridisch precedent scheppen waarmee de meeste crypto tokens die verhandeld worden op exchanges als effecten gezien worden.

Dat zou vervolgens betekenen dat elke crypto exchange in de Verenigde Staten zich moet registreren als broker. Volgens de wet zouden dan alle  brokers in de Verenigde Staten verplicht zijn om de identiteit van token holders te registreren. Hier zitten crypto investeerders en exchanges natuurlijk niet op te wachten en in de meeste gevallen is dit niet of nauwelijks mogelijk.

“Als je XRP bepaalt als een effect van Ripple, moeten we elke persoon kennen die XRP bezit. Dat is een vereiste van de SEC. Je moet al je aandeelhouders kennen. Dat is niet mogelijk.”

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.