We beginnen de zondag met goed bitcoin nieuws uit Brazilië! Daar heeft de miljoenenstad Rio de Janeiro aangekondigd dat het bitcoin (BTC) zal accepteren voor het betalen van belasting.

Rio wil “cryptomarkt erkennen” met bitcoin

De stad met 6,8 miljoen inwoners kondigde dit weekend aan dat de Imposto sobre a propriedade predial e territorial urbana (IPTU) belasting in 2023 met bitcoin kan worden afgedragen. IPTU is een soort vastgoedbelasting, gericht op gebouwen en huizen binnen de stadsgrenzen van Rio de Janeiro.

De burgemeester van de stad, Eduardo Paes, laat in de aankondiging weten dat zijn doel is om de cryptomarkt te erkennen:

“Onze poging hier is om duidelijk te maken dat we in de stad Rio officiële initiatieven hebben die deze markt erkennen. Nu kunnen degenen die in cryptocurrency investeren en in de stad Rio wonen dit bezit hier besteden aan het betalen van officiële belasting in de stad Rio.”

En het zal niet enkel bij het betalen van de IPTU-belasting blijven: “We gaan de circulatie van cryptocurrencies stimuleren en integreren met de betaling van belastingen, zoals in het geval van IPTU en in de toekomst kan dit worden uitgebreid tot diensten zoals taxiritten, bijvoorbeeld.”

Binance hielp mee met beslissing

Het lijkt erop dat crypto exchange Binance een belangrijke rol speelde in het over de streep trekken van de stad. Binance CEO Changpeng Zhao (CZ) laat namelijk op Twitter weten dat hij 9 dagen geleden een deal heeft gesloten met de burgemeester: “9 dagen geleden schudde ik de hand met burgemeester Paes:”

“Rio De Janeiro accepteert crypto voor belastingbetalingen en Binance zal een kantoor openen in Rio. Hij heeft zijn deel gedaan. We werken aan de onze.”

9 days ago, I made a handshake deal with mayor @eduardopaes. Rio De Janeiro will accept crypto for tax payments, and @Binance will open an office in Rio. He’s done his part. We are working on ours. https://t.co/HPJONtBfQ8

— CZ Binance (@cz_binance) March 26, 2022

Interessant nieuws dus uit Rio de Janeiro, maar niet het eerste crypto nieuws uit deze stad. Begin dit jaar liet de burgemeester namelijk weten dat ook zelf bitcoin kopen op de agenda staat. Paes wil 1% van de stadsschatkist in bitcoin stoppen, zoals je in dit artikel kan lezen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.