Voor inwoners van de Amerikaanse stad Portsmouth, New Hampshire, is het tegenwoordig mogelijk om hun rekeningen te betalen met bitcoin (BTC). Dit besluit is gekomen nadat de burgemeester en de gemeenteraad van de stad meer hebben geleerd over cryptocurrencies en blockchain.

Burgemeester Deaglan McEachern wil bitcoin en digitaal geld graag omarmen. Om die reden biedt hij inwoners van zijn stad nu dus de kans om rekeningen te betalen met BTC. McEachern kwam zelf met het voorstel en het idee werd positief opgepakt. Inwoners van Portsmouth krijgen op deze manier meer betaalopties. Burgemeester McEachern liet het volgende optekenen in een nieuwsverslag van Seacostonline:

“Er zijn nieuwe dingen die onze toekomst zullen beïnvloeden en die gebruik maken van het soort technologie dat in cryptocurrency wordt gebruikt. Ik wil er zeker van zijn dat Portsmouth niet afwacht om te zien hoe dit ons in de toekomst zal beïnvloeden, want het beïnvloedt ons nu al.”

Zoals gezegd kwam het besluit om bitcoin betalingen te accepteren nadat men in Portsmouth crypto en blockchain beter bestudeerd hadden. Er werd hierbij met name gekeken naar hoe het gebruik hiervan diensten van de stad kan verbeteren. Betalingen die de stad in bitcoin of een andere cryptocurrency ontvangt worden overigens wel omgezet naar de Amerikaanse dollar. De snel veranderende koersen zullen op die manier geen invloed hebben op de stad en de begroting.

Pro bitcoin burgemeesters in de VS

Deaglan McEachern is zeker niet de eerste burgemeester in de Verenigde Staten die pro bitcoin is. Zo kondigde burgemeester Francis Suarez van Miami in november aan dat hij zijn eerstvolgende salaris in bitcoin ging ontvangen. Eric Adams, de burgemeester van New York deed er zelfs een schepje bovenop. Adams, die al langer bekend staat om zijn positieve houding ten opzichte van crypto, besloot om zijn eerste 3 salarissen in bitcoin en ethereum (ETH) te ontvangen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.