Reddit is begonnen met het integreren van Non-Fungible Tokens (NFT’s) op zijn sociale mediaplatform. Dat weten we dankzij NFT-platform OpenSea, waar de eerste tokens te vinden zijn. De NFT’s verbeelden Snoo, de mascotte van het bekende platform die ook wordt gebruikt als avatar.

NFT’s van Snoo

Het project draagt dan ook toepasselijk de naam ‘Reddit CryptoSnoos’. De beschrijving toont dat de NFT’s ook gebruikt kunnen worden als profielafbeelding. Hiervoor kun je je MetaMask-wallet verbinden met Reddit, om vervolgens een CryptoSnoos-NFT te uploaden. Hierna is de collectible ook zichtbaar op je profiel, zodat mensen preciezer kunnen zien wat voor NFT je precies in huis hebt. Verder krijgen je comments een soort gloed.

Op het moment van schrijven zijn er slechts vier NFT’s met de namen Stardust, Snooprematic, Original Block en Helium. Alle vier zijn ze al verkocht. Snooprematic is voor het hoogste bedrag verkocht, met een prijs van 115 WETH (wrapped ether). Omgerekend is dat op het moment van schrijven zo’n 360.000 euro.

Slechts vier NFT’s is wel weinig

Reddit zegt geen woord over of er meer zullen worden gemint, maar dat is wel aannemelijk. Het zijn er slechts vier, en het doel is om ze te gebruiken op het gigantische, gelijknamige forum. Wereldwijd had Reddit in 2021 volgens BackLinko ongeveer 430 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Vier NFT-avatars is dus wel erg weinig. Daarnaast wekt de uitgebreide beschrijving op OpenSea de indruk dat het een project is dat veel uitgebreider zou kunnen worden.

De trend van NFT’s begon al in 2017, toen twee kunstenaars het beroemde NFT-project ‘CryptoPunks’ opzette. De naam ‘Non-Fungible Token’ zegt het eigenlijk al, ze zijn niet één op één gelijk aan elkaar. Elke token verschilt van de ander. Daarom verschillen de prijzen vaak enorm.

Begin dit jaar kondigde de Ethereum Foundation aan een samenwerkingsverband te zijn aangegaan met het online forum. Waar dit over ging was niet bekend, maar vermoedelijk gaat het om de integratie van NFT’s. Reddit is inmiddels niet het enige sociale mediaplatform meer die NFT’s integreert, Twitter is met hetzelfde bezig.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.