De bekende rapper O’Shea Jackson Sr., ookwel Ice Cube genoemd, doet mee aan de Dogecoin (DOGE) hype door een DOGE transactie die hij ‘ongelooflijk en historisch’ noemt. 

Basketball team NFT’s

Meneer Cube heeft zijn eerste stappen in de Dogecoin wereld gezet met de BIG3 basketball league waar hij mede-oprichter van is. Deze organisatie heeft een unieke basketbalcompetitie opgezet door drie spelers tegenover elkaar te zetten in plaats van de traditionele vijf spelers.

Vorige maand kwam BIG3 met een nieuw eigendomsmodel uit voor de competitie, waarbij er nu tokenized stakes worden verkocht van elk team. Er zijn in totaal 1.000 non-fungible tokens (NFT’s) per team. De competitie bestaat in totaal uit 12 teams. Ook zijn er 25 ‘Fire’ NFT’s die $25.000 per stuk waard zijn en 975 ‘Gold’ NFT’s die $5.000 per stuk waard zijn. 

Woensdag stuurde Bill Lee, mede-oprichter van MyDoge wallet, een tweet naar de rapper met daarin “if ya dig DOGE, me and the DogeArmy will take one as well,”, ofwel “Als je DOGE leuk vind, zullen ik en het Doge-leger er ook een [NFT] nemen,” als reactie op de aankondiging dat Snoop Dogg ook NFT’s van twee teams zou kopen.

De rapper reageerde op de tweet met “kom op, Bill, je weet dat ik in down ben met de DogeArmy”

Come on wit it Bill, you know I’m down with the #DogeArmy https://t.co/d9C1TzS4ff

— Ice Cube (@icecube) May 4, 2022

Het is echter vooralsnog onduidelijk hoe down Ice is met de DogeArmy, maar toch kwam BIG3 met een aankondiging dat Lee alle 25 Fire NFT’s voor het ‘Aliens’ team heeft gekocht middels de DOGE token.

Dogecoin transactie is ongelooflijk en historisch

De ‘ongelooflijk en historische’ transactie, zoals Ice Cube het noemde was goed voor zo’n 4,86 miljoen DOGE of $625.000. BIG3 noemde het de grootste commerciële transactie in de geschiedenis van de cryptocurrency DOGE.

De Fire NFT’s zijn de hoogste vorm van NFT’s in een team en geven daarom ook de meeste rechten met betrekking tot eigendom en andere voordelen zoals stemrecht, intellectuele eigendoms-/licentierechten voor teamlogo’s, namen en merchandise. Daarnaast wanneer de eigenaar van de NFT besluit zijn Fire NFT te verkopen, krijgen zij ook 40% van de opbrenst uit die verkoop.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.