Solana (SOL) heeft een nieuwe grote naam achter zich weten te scharen. De ontwikkelaar van het bekende spel PUBG: Battlegrounds, Krafton, heeft namelijk een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Solana Labs! De ontwikkelaar gaat op blockchain-gebaseerde spellen en diensten ontwikkelen.

PUBG-ontwikkelaar gaat op Solana bouwen

De Zuid-Koreaanse game-ontwikkelaar heeft een overeenkomst gesloten met Solana Labs met als doel dat de ontwikkelaar op Solana gaat bouwen. Krafton, Inc. laat in een aankondiging weten dat het games zal gaan bouwen en ook samen gaat investeren met Solana Labs.

Veruit het bekendste spel dat Krafton ontwikkelde was PUBG, wat miljoenen gamers aantrok. Het battle royale-spel laat tot 100 spelers het met elkaar uitvechten in een map. De laatste speler die overblijft wint de ronde. PUBG zorgde uiteindelijk voor een explosie van de battle royale-hype waaruit spellen voortvloeiden als Fortnite en Call of Duty: Warzone.

“Solana is de beste blockchain”

Kraft, dat door PUBG miljarden aan omzet genereert, is in de aankondiging zeer positief te spreken over de blockchain van Solana. Hoofd Web 3.0 van het bedrijf, Hyungchul Park, zei het volgende:

“Als een van de beste wereldwijde high-performance blockchains met hoge snelheid en lage kosten, vertegenwoordigt Solana het beste van het Web 3.0-ecosysteem en zijn technologieën. Door deze samenwerking zal KRAFTON het inzicht verwerven dat nodig is om zijn investering in en output van op blockchain gebaseerde ervaringen te versnellen.”

Games kunnen op veel vlakken profiteren van de blockchain-revolutie. Denk bijvoorbeeld aan in-game non-fungible tokens (NFT’s) die deze digitale items ook echt schaars en uniek maken. Doordat het NFT’s zijn kunnen de items ook buiten het spel verhandeld worden of zelfs in andere games gebruikt worden.

Crypto exchange FTX ziet grote kansen op dit gebied en kondigde vorige maand dan ook een nieuwe divisie binnen het bedrijf aan, FTX Gaming genaamd. De divisie gaat zich specifiek bezighouden met het stimuleren van crypto en NFT’s binnen games. Ook hier lijkt Solana de voorkeur te krijgen aangezien de exchange eerder al een investeringsfonds aankondigde om in Solana games te investeren.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.