In onze Premium omgeving voor Crypto Insiders leden ontvingen we de afgelopen dagen meerdere verzoeken voor een fundamentele analyse van Polkadot (DOT). We vonden het dan ook hoog tijd om hier een premium artikel aan toe te wijden en onze leden op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen. Zoals jullie van ons gewend zijn bekijken we ook de on-chain data (social, transacties, adoptie) om een duidelijk beeld te schetsen van de huidige stand van zaken. Mocht je naar aanleiding van dit artikel vragen hebben stel deze dan gerust in onze Discord omgeving voor leden. Ben je nog geen lid? Probeer het 30 dagen gratis!

Vorige update Polkadot (DOT)

De vorige update analyse van Polkadot (DOT) kun je hier vinden. Hierin beschrijven wij onder andere in het kort wat Polkadot is en wat de recente ontwikkelingen waren. In deze analyse kijken wij voornamelijk naar de nieuwe recente ontwikkelingen en on-chain data. Polkadot parachains zijn nu live (zie recente ontwikkelingen) en de Polkadot update (proposal 53), zoals genoemd in het artikel op de website, heeft nu een definitief goedkeuring en zal ook worden doorgevoerd.

Recente ontwikkelingen Polkadot

Nu de Polkadot parachains live zijn gaat het sommige parachains meteen voor de wind, er zijn het eerste kwartaal van 2022 13 parachains die Parachain-slots gewonnen hebben en die gezamenlijk ruim 127,8 miljoen DOT binden. Dit is 11% van het totale aanbod DOT en heeft een waarde van ongeveer 2,9 miljard dollar. In onderstaande afbeelding kun je zien dat er bij de Polkadot Parachain veiling van eind 2021 en begin 2022 samen $2,9 miljard is vastgezet. Eind 2021 begonnen de proposals. 

Ook kunnen we in de afbeelding hierboven zien dat de ontwikkeling op Polkadot nog steeds enorm hoog is. Dit geeft aan dat ontwikkelaars graag op de Polkadot blockchain ontwikkelen, wat er weer voor zorgt dat er meer gebruikers komen. Dit komt mede doordat Polkadot erg inzet op Web3 zoals in het bericht op de website al viel te lezen. Dit is eigenlijk ook al direct terug te zien want waar in het vierde kwartaal uit 2021 nog 746.242 wallets waren die DOT bezitten zijn dat er in het eerste kwartaal van dit het er bijna 1,25 miljoen!

Echter is de return on investment (ROI) niet erg zonnig van Polkadot, zie onderstaande afbeelding:

Dit komt mede door de all-time high (ATH) van 2021 en volgt ook de rest van de markt. Veel coins staan namelijk tussen de -50% en -70% ten opzichte van verleden jaar.

Conclusie

Polkadot is en blijft een van de meest prominente Proof-Of-Stake (PoS) blockchains, mede dankzij de enorm lage transactiekosten en de hoge snelheid die de blockchain weet te bereiken. Net zoals blockchains als Solana (SOL) is Polkadot op dit moment een van de betere alternatieve voor Ethereum (ETH). De toekomst voor Polkadot lijkt rooskleurig, zo laat eerder genoemde data zien dat parachains steeds meer worden gebruikt en dat het aantal DOT houders toenemen.

Overweeg jij DOT te kopen?

Lijkt het je nou leuk om mee te discussiëren over dergelijke projecten of overweeg je een DOT te kopen? Schiet een analyse verzoek in via onze Discord omgeving voor leden. Hier delen ervaren handelaren en analisten regelmatig hun eigen strategieën en koersanalyses. Ben je nog geen lid? Meld je via deze link aan en ontvang de eerste 30 dagen gratis.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.