De populaire Ethereum (ETH) layer-2 schaaloplossing Polygon (MATIC) kwam gisterenavond even flink in de problemen nadat er een nieuwe update werd gelanceerd. Klaarblijkelijk ging er iets fout tijdens deze lancering waardoor het netwerk zeker 11 uur lang uit de lucht was. Alle geldmiddelen van gebruikers zijn veilig en het team van Polygon heeft inmiddels uitgelegd hoe de problemen zijn ontstaan. Ook draait het netwerk ondertussen weer naar behoren.

Polygon update

Gisterenavond stond er een langverwachte update op de planning voor het Polygon netwerk, de Heimdall node. Het team van Polygon gaf al aan dat het netwerk mogelijk kortstondig niet te gebruiken zou zijn tijdens de implementatie van de update, maar de downtime bleek uiteindelijk een stuk langer dan van tevoren werd verwacht. 

“We vermoeden dat er een bug in de upgrade is geweest die de consensus heeft beïnvloed en ervoor heeft gezorgd dat verschillende Heimdall-validators op verschillende versies van de keten zaten, waardoor er geen 2/3 consensus werd bereikt.”

De nieuwe Heimdall chain is niet verantwoordelijk voor het verwerken van transacties door gebruikers. Daarom hoeven Polygon gebruikers zich geen zorgen te maken dat hun zuurverdiende geld is verdwenen.

Please rest assured there is no risk to your funds and data. The team is actively working on restoring the network to normal operation.

— Polygon Developers (@0xPolygonDevs) March 10, 2022

Hotfix voor Polygon bug

Vanochtend vroeg kwam het team van Polygon eindelijk met een hotfix, ofwel een tijdelijke oplossing. Hoewel dit betekent dat het Polygon netwerk weer operationeel is en transacties kan verwerken, blijven de nieuwe functionaliteiten die met de update toegevoegd zouden moeten worden nog even onbeschikbaar. Deze zullen pas actief worden als het team van Polygon een definitieve oplossing heeft gevonden op de ondervonden problemen.

“Wij waarderen uw steun gedurende deze tijd en hebben een update: we hebben een tijdelijke hotfix ingezet om de Bor keten te deblokkeren en de productie van blokken op de Polygon keten te hervatten. Hoewel deze oplossing tijdelijk is, werkt het team aan de implementatie van een upgrade op langere termijn om het Heimdall probleem op te lossen.”

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.