Interessant crypto nieuws vanuit het Polkadot (DOT) kamp vandaag. Het blockchain-netwerk heeft namelijk met succes het XCM-systeem gelanceerd. Hiermee kunnen de verschillende Parachains nu met elkaar communiceren en kunnen tokens van deze chains dus naar elkaar verzonden worden!

Polkadot Parachains kunnen nu communiceren

Vandaag werd bekend dat het Cross-Consensus Messaging (XCM) systeem live is. En dit is groot nieuws voor Polkadot op het gebied van interoperabiliteit.

Om te begrijpen waarom XCM een grote verandering met zich meebrengt, is het handig om te weten hoe Polkadot in elkaar zit. Polkadot is een ecosysteem van individuele blockchains die elk een eigen doel hebben. Door XCM kunnen deze chains nu met elkaar communiceren en kan men dus crypto van de een naar de andere Parachain versturen.

After passing community vote, v0.9.19 has been enacted on Polkadot. This upgrade included a batch call upgrading Polkadot’s runtime to enable parachain-to-parachain messaging over XCM and upgrading #Statemint to include minting assets (like NFTs) and teleports. pic.twitter.com/uqIB5di2Q1

— Polkadot (@Polkadot) May 4, 2022

“Parachain heeft doel bereikt”

Met de lancering van XCM heeft Polkadot een belangrijk doel bereikt, zo valt te lezen op de officiële Twitter van het project:

“Het XCM-formaat van Polkadot betekent dat de doelstelling van het netwerk om een volledig interoperabel ecosysteem met meerdere chains te zijn, is bereikt. XCM maakt communicatie mogelijk, niet alleen tussen de parachains zelf, maar ook tussen smart contracts en gedecentraliseerde applicaties.”

Waar er tussen andere netwerken vaak spraken is van een soort brug, waar bijvoorbeeld ethereum (ETH) aan de ene kant wordt vastgezet en wrapped ethereum op het andere netwerk wordt aangemaakt, is dat hier niet het geval. Tokens worden via de Relay Chain, een soort centrale blockchain, verwerkt en de tokens verplaatsen dus ook echt tussen de Parachains.

Onlangs gaf Wiebe in zijn video een uitgebreide uitleg over hoe blockchain-netwerken als Polkadot precies werken. Die video vind je hier! Mocht je nog meer willen leren over blockchain, crypto en traden, lees dan nog even verder.

Leren over crypto met Crypto Insiders Premium

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.