De hype omtrent memecoins is voor serieuze investeerders soms lastig te begrijpen, maar het is weer raak in de crypto wereld. Ditmaal gaat het eens niet om een hondenmunt, maar om Pepe (PEPE), die in de afgelopen 24 uur met ruim 120 procent steeg ten opzichte van de Amerikaanse dollar naar een nieuw record van $0,00000138.

Die stijging is onder meer het gevolg van het besluit van het grote OKX om de memecoin op zijn handelsplatform te noteren.

#Memecoin New Listing Update $PEPE @pepecoineth gets listed on #OKX!

PEPE/USDT Spot Trading: 9:00 am May 1 (UTC)

Details: https://t.co/jzMvhs0QaH pic.twitter.com/VRnX3glD5Q

— OKX (@okx) May 1, 2023

500 miljoen dollar

Dankzij de stijgingen van de afgelopen 24 uur staat het project inmiddels op een marktkapitalisatie van ongeveer 500 miljoen dollar. Daarmee kruipt het langzaam in de buurt van projecten als Dogecoin en Shiba Inu, die marktkapitalisaties hebben van meerdere miljarden. Wat dat betreft moet PEPE dus nog even klimmen om de echte top te bereiken.

Op het moment van schrijven staat de munt op plek 84 op CoinMarketCap. Er zijn echter wat twijfels over de eerlijkheid van het smart contract van de munt, waardoor CoinMarketCap dit op de website nog niet lijkt bij te werken. Bij hen op de website staat het project namelijk nog op positie 2612.

CoinMarketCap zelf geeft aan dat de eigenaar van het smart contract volgens Gopluslabs mogelijk de autoriteit heeft om de transactie-belasting aan te passen en een Blacklist-functie hebben. Dat zou investeerders mogelijk in gevaar kunnen brengen. CoinMarketCap waarschuwt dan ook voor het project.

Miljoenen klotsen in het rond

De recente gigantische koersexplosie van PEPE zorgt er alweer voor dat bepaalde investeeerders zich vanaf nu miljonair mogen noemen.

$PEPE is good for #Bitcoin. It’s good for the #crypto industry.

It’s good for #NFTs space.

— David Gokhshtein (@davidgokhshtein) April 30, 2023

Volgens David Gokhshtein is de opkomst van PEPE een goede ontwikkeling voor bitcoin. Dit denkt hij, omdat de hype rondom munten als PEPE ervoor zorgt dat er weer nieuwe gelukszoekers richting de industrie komen.

Mensen lezen dankzij deze munt weer in het nieuws dat er mensen miljonair zijn geworden met minimale investeringen en worden jaloers. Die jaloezie – in combinatie met hebzucht – trekt deze mensen vervolgens naar de beurzen om bitcoin te kopen, zo is de theorie van Gokhshtein.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.