Vorige week was een van de beste weken voor bitcoin (BTC) van het jaar. Het vertrouwen in de komst van een bitcoin beursfonds kreeg een aanzienlijke impuls op maandag waarna de BTC koers tot boven de 35.000 dollar steeg, ofwel een nieuw jaarlijks hoogtepunt. De interesse in de decentrale valuta is bovendien tot indrukwekkende hoogtes gestegen, zo blijkt uit het aantal paginaweergaven op Bitcoin’s Wikipedia.

Bitcoin Wikipediapagina drukbezocht

Op 24 oktober is er een duidelijke piek waarneembaar in het aantal bezoekers van de Wikipediapagina van Bitcoin. Om precies te zijn brachten 13.490 mensen die dag een bezoekje aan de pagina in kwestie.

De laatste keer dat de totale weergaven op dit niveau stond, was in juni 2022. In het afgelopen jaar trok de pagina gemiddeld genomen zo’n 5.000 mensen per dag.

De ETF-gekte heeft dus een flinke stijging teweeg gebracht in de interesse richting bitcoin. Sinds juni van dit jaar is de mogelijke komst van een spot Exchange Traded Fund (ETF) al een veelbesproken onderwerp binnen de crypto community, mede dankzij de pogingen van financiële reuzen zoals BlackRock en Fidelity. Vorige week tilden enkele getroffen voorbereidingen van BlackRock het optimisme echter tot een absoluut hoogtepunt.

Ondanks het feit dat experts hebben aangeduid dat de recente ontwikkelingen wat betreft BlackRock’s ETF-aanvraag, waaronder de listing van de ticker op de Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC), niet per sé de kans op een mogelijke goedkeuring hebben vergroot, denken veel investeerders dat het dit keer toch echt gaat gebeuren.

Deze ETF-gekte zet klaarblijkelijk veel mensen ertoe om bitcoin op te gaan zoeken om te zien waar het over gaat.

BTC beursfonds in de maak?

Al jaren wacht de crypto-industrie op een beursfonds voor bitcoin en dus is het niet zozeer gek dat er momenteel zoveel om te doen is. Dit keer lijkt er een serieuze kans te zijn dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) groen licht zal verkondigen. Bloomberg ETF-analisten Eric Balchunas en James Seyffart geven een scenario waarin iedere aanvraag wordt afgekeurd slechts 10 procent kans.

Bovendien hebben zij hun ogen vooral gericht op 10 januari. Dit is de laatste deadline voor de gezamenlijk aanvraag van ARK Invest en 21Shares. Naar hun mening zal de toezichthouder tegen die tijd meerdere, al dan niet alle, aanvragen goedkeuren.

Het bericht Opvallende Wikipedia data illustreert bitcoin beursfonds gekte verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.