De non-fungible token (NFT) marktplaats OpenSea accepteert nu ook  betalingen via creditcards. Hierdoor wordt het aankoopproces van NFT’s voor gebruikers zonder crypto een stuk gemakkelijker. 

NFT verzamelaars kunnen nu direct via Visa, MasterCard, American Express, Apple Pay, Google Pay en meer hun NFT’s kopen. Het betalingsproces verloopt via MoonPay, die het nieuws aankondigde:

Sail the @opensea with your card

Soon, you will be able to buy NFTs with @Visa, @Mastercard, @Apple Pay, @GooglePay and more. pic.twitter.com/vHYDT1W776

— MoonPay | @ Bitcoin 2022 (@moonpay) April 1, 2022

Dit kan ervoor zorgen dat OpenSea zijn klantenbestand vergroot door ook verzamelaars buiten de crypto-wereld aan te trekken.

Alle NFT’s op OpenSea kunnen op deze manier gekocht worden, alle transacties worden namelijk on-chain afgewikkeld. Gebruikers zijn dus niet gebonden aan het platform zelf of aan een specifieke token. Het gebruik van deze creditcards heeft echter wel het nadeeel dat er mogelijk extra transactiekosten aan zijn verbonden.

Deze betalingsmogelijkheid kan gebruikt worden voor het kopen van NFT’s zodra deze gecreëerd worden alsmede tijdens de initiële uitgiftes, maar ook op de secundaire markt.

De update wordt over in meerdere fases doorgevoerd naar verschillende gebruikers, meldt MoonPay. Verzamelaars die met een creditcard hun NFT via OpenSea kopen, zullen alsnog de NFT’s in hun eigen wallet moeten bewaren.

Gaan NFT’s ooit mainstream worden?

MoonPay lanceerde in januari voor het eerst zijn service om NFT’s te kunnen kopen en verkopen met een creditcard. Dit gebeurde nadat Mastercard had aangekondigd met Coinbase samen te werken om ervoor te zorgen dat gebruikers NFT’s konden kopen door middel van debetkaarten en creditcards. 

Dit is een van de vele pogingen om NFT’s mainstream te maken. Eerder deze maand heeft Mark Zuckerberg, CEO van Meta, aangegeven dat Instagram ergens in de aankomende maanden ook NFT’s zal integreren. 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.