Sinds de betreurenswaardige invasie van Oekraïne door buurland Rusland is de crypto industrie over de hele wereld een hot topic. Aan de ene kant maken overheden en regulatoren zich zorgen over het feit dat Russen wellicht onder sancties uit kunnen komen middels de crypto industrie, maar aan de andere kant zien investeerders de wereld van crypto als een uitstekende manier om hun vermogen te beschermen. Om die reden zijn investeerders de afgelopen paar weken grootschalig in crypto fondsen gestapt.

Crypto fondsen

In een korte periode hebben durfkapitaal, ofwel venture capital, investeerders enkele miljarden opgehaald. Volgens het onderzoeksbureau Fundstrat is er alleen al in de afgelopen week zo’n $400 miljoen opgehaald door dergelijke investeerders. In totaal is er in de afgelopen twee weken ongeveer $3 miljard geinvesteerd in crypto fondsen.

Volgens de CEO van het hybride fonds Decasonic, Paul Hsu, is het conflict in Oekraïne mogelijk een katalysator voor deze investeringen geweest.

“Het conflict in Oekraïne heeft onze financiële en digitale economie bewapend en de adoptie van blockchain versneld. We zien een herallocatie naar crypto en blockchain weg van bijvoorbeeld vastgoed- en obligatiefondsen, vanwege de hogere rente.”

Sinds het uitbreken van de oorlog heeft de crypto markt eigenlijk beter gepresteerd dan alle andere risicovolle activa. De S&P 500 is namelijk slechts 3,2% gestegen terwijl de grootste cryptocurrency bitcoin (BTC) met zeker 14,5% is gestegen.

Intrinsieke waarde bitcoin

Veel investeerders zien nu in dat bitcoin wel degelijk intrinsieke waarde heeft. Vooral wanneer het traditionele financiële systeem onder druk komt te staan, bijvoorbeeld door een oorlog en daarop volgende sancties, komt de echte waarde van het Bitcoin netwerk naar boven. Om die reden zoeken veel investeerders, zowel particulier als institutioneel, hun heil in de crypto industrie.

Volgens Coinshares zijn bitcoin transacties de afgelopen twee weken in beide landen door het dak geschoten. De traditionele financiële sector laat mensen in de steek en het Bitcoin netwerk is bij uitstek geschikt om deze leemte op te vullen. 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.