Het reusachtige E-commerce bedrijf eBay lijkt op korte termijn concrete stappen te nemen om de crypto industrie te omarmen. Naar verluidt bestudeert het bedrijf op dit moment intensief de mogelijkheid crypto betalingen te gaan faciliteren om op deze manier de jongere generaties weer in grote getalen tot het platform aan te trekken.

Crypto betalingen

De CEO van eBay, Jamie Lannone, meldde in een interview met The Street dat het bedrijf de ambitie heeft om de marktplaats naar keuze te worden van Gen-Z en Millennials. Om die reden wordt serieus gekeken naar mogelijke betalingen in de vorm van cryptocurrencies.

“We zijn net bezig met de afronding van onze transitie om betalingen te beheren, waarbij we nu 85 miljard dollar aan volume direct op ons platform beheren. Dit geeft ons de mogelijkheid om nieuwe vormen van betaling te openen.”

Hoewel eBay nog niet concreet heeft gesteld dat betalingen met bijvoorbeeld bitcoin (BTC) of ethereum (ETH) mogelijk gemaakt zullen worden, lijkt de CEO voorzichtig te bekennen dat volgende maand wellicht de eerste knoop zal worden doorgehakt.

“We accepteren momenteel geen crypto, maar “op 10 maart gaan we dieper in op al deze dingen, betalingen, reclame, onze focus categorieën.”

NFT’s op eBay

Op dit moment is het dus nog niet mogelijk om op eBay met cryptovaluta te betalen, maar het is duidelijk dat het bedrijf gaat kijken of dit in de nabije toekomst kan veranderen. Wel is het ondertussen al mogelijk om non-fungible tokens (NFT) te verhandelen op eBay. 

“We hebben ons beleid vorig jaar gewijzigd zodat je NFT’s op het platform kunt verhandelen en in wezen, weet je, is eBay een plaats waar mensen iets te verkopen hebben en mensen iets hebben om te laten zien.”

Volgens Lannone zal eBay de plek blijven waar mensen vrijwel alle soorten spullen kunnen blijven kopen verkopen. Of dit nu digitale of fysieke goederen zijn maakt voor eBay niet uit, zo stelt Lannone. Het zal niet ook niet geheel verbazingwekkend zijn als in de nabije toekomst er inderdaad ook betaald zal kunnen worden met digitale valuta.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.