Velen zullen cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC). een echt mannending vinden. Alhoewel meer mannen inderdaad crypto bezitten, lijken vrouwen nu een inhaalslag te maken. Het crypto-platform Bakkt publiceerde onlangs de resultaten van een nieuw onderzoek naar vrouwen in crypto, genaamd “Women & Crypto.” Het onderzoek werd gedaan ter viering van Women’s History Month.

Na crypto kopen krijgen vrouwen meer vertrouwen

In het onderzoek komen een aantal interessante dingen naar voren. Dat crypto voor de meesten bekend staat als een mannending, wordt door vrouwen absoluut niet als barrière gezien. Slechts 5% van de vrouwen zonder crypto ervaart dit imago als een obstakel om de crypto-wereld in te stappen.

Maar wat zijn dan wel grote barrières? Bakkts onderzoek laat zien dat 49% van de ondervraagde vrouwen geen geld overheeft om te investeren, 52% het nut van crypto niet snapt en hetzelfde percentage weet niet hoe te beginnen.

Waar volgens Bakkt echt een kloof tussen mannen en vrouwen te zien is, is in kennis. Van de ondervraagde vrouwen die geen crypto bezit stelt 70% “weinig of zeer weinig” kennis te hebben over crypto. Opvallend is dat vrouwen die wél crypto bezitten, slechts 22% zegt “weinig of zeer weinig” te hebben. Kortom, de aankoop van crypto kan al een enorme boost in kennis geven.

Van de vrouwen met crypto zegt daarnaast maar liefst 82% van plan te zijn om vaker crypto te kopen.

Barrières kunnen met crypto educatie overwonnen worden

In reactie op de bevindingen stelt Nancy Gordon, Chief Product Officer Loyalty and Rewards bij Bakkt, positief te zijn:

“Ondanks de recente cryptovolatiliteit is er een aanhoudend momentum voor de adoptie van cryptovaluta door vrouwen en het is geruststellend om te zien dat de toetredingsdrempels kunnen worden overwonnen door middel van onderwijs.”

Door onder andere het mogelijk te maken crypto als cadeaus te geven of spaarpunten om te zetten in crypto kan de crypto-sector “plaats maken voor mogelijkheden voor inclusie en toegankelijkheid, ongeacht geslacht of inkomensniveau.”

Ook in Turkije zijn vrouwen bezig met een opmars in crypto. Daar is crypto sowieso al populair door de hoge inflatie. Daar zou 47% van de crypto-bezitters vrouw zijn.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.