De oorlog in Oekraïne raast ondertussen al meer dan een maand en voorlopig lijkt er nog geen einde aan te komen. Terwijl het hele land onder vuur ligt heeft het Oekraïense Ministerie van Digitale Transformatie bekend gemaakt dat zij een Meta History Museum of War gaan lanceren. In dit virtuele museum zullen enkel non-fungible tokens (NFT) worden tentoongesteld en kunnen mensen deze NFT’s zelfs kopen!

NFT museum

Het museum is, zoals de naam al doet vermoeden, geen fysiek gebouw. Het gaat hier om een volledig virtueel museum. De collectie, in de vorm van NFT’s dus, zal bestaan uit recente gebeurtenissen in de oorlog tussen Oekraïne en Rusland op chronologische volgorde. Zowel Oekraïne als internationale digitale kunstenaars hebben bijgedragen aan deze NFT’s.

Wat dit museum erg bijzonder maakt is het feit dat je elk stuk dat tentoongesteld wordt ook kunt kopen! Elk stuk is een NFT die is gemaakt op het Fair NFT platform dat draait op de Ethereum (ETH) blockchain en het Polygon (MATIC) netwerk. Alle plaatjes in het museum blijven onzichtbaar tot je ze koopt. Je weet vantevoren dus niet wat je koopt. Dit is heel bewust gedaan door het museum: 

“Je onthult de waarheid door MetaHistory te kopen.”

We’re building Meta History: Museum of War. #NFT — Never Forget This. 100% of raised funds are sent to @mintsyfra wallets for the support of Ukrainian army and civilians. We can’t let these events be forgotten. #NeverForgetThisUA

— META HISTORY: Museum of War (@Meta_History_UA) March 8, 2022

Elke beschikbare NFT heeft hetzelfde prijskaartje van 0.15 ETH. Dit is omgerekend zo’n $468 op het moment van schrijven. De opbrengsten van de verkoop van de NFT’s zullen volledig gaan naar de crypto wallet van het Ministerie. Vervolgens worden deze geldmiddelen gebruikt om de Oekraïense troepen te ondersteunen en om burgers hulp te bieden.

While Russia uses tanks to destroy Ukraine, we rely on revolutionary blockchain tech. @Meta_History_UA NFT-Museum is launched. The place to keep the memory of war. And the place to celebrate the Ukrainian identity and freedom. Check here: https://t.co/IrNV0w54tg

— Mykhailo Fedorov (@FedorovMykhailo) March 25, 2022

Crypto donaties

Sinds het begin van de oorlog heeft de crypto industrie een vrij grote rol gespeeld in het financieel steunen van Oekraïne. Mensen over de hele wereld hebben op grote schaal cryptocurrencies gedoneerd aan Oekraïense instanties. Inmiddels is er al meer dan $100 miljoen in de vorm van crypto gedoneerd!

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.