Drie verschillende Oekraïense nieuwszenders gaan samenwerken met Vault, een platform voor non-fungible tokens (NFT). De drie publicaties willen geld ophalen om verslag te blijven doen van de oorlog, meldt het Britse Gazette op 7 maart.

According to the company, the keys “provide access to content from the publication’s brave team of journalists, photographers, and editorial team, including photos and videos, links to stories and recommended readings”https://t.co/C35o9J1nw6

— Press Gazette (@pressgazette) March 8, 2022

Het gaat om de volgende drie Oekraïense mediakanalen: Ukrainska Pravda, Novoye Vremya en Hromadske. Zij werken samen met NFT platform Vault met het doel om $1 miljoen op te halen via de verkoop van NFT’s.

10.000 NFT’s worden gemaakt en verkocht voor $99,99 (€91,8) per stuk. De NFT’s zijn digitale sleutels die toegang geven tot exclusieve content van het “dappere team van journalisten, fotograven, en de redactie” van de publicaties. Dat is “inclusief foto’s en video’s, links naar verhalen, aanbevolen artikelen en een speciale wekelijkse e-mail voor supporters.”

De opbrengsten gaan naar de ondersteuning van de mediabedrijven alsmede naar de journalisten zelf. Sevgil Mysayeva, hoofdredacteur van Ukrainska Pravda, zegt dat in de eerste paar dagen van de invasie zijn publicatie “de op één na populairste website in Oekraïne was na Google.”

“Ongeveer acht miljoen mensen over de hele wereld lezen ons elke dag. Wij voelen onze verantwoordelijkheid om de wereld naar waarheid en tijdig te informeren over de huidige situatie in Oekraïne.”

Steun voor Oekraïne met crypto en NFT donaties

Onlangs werd al een NFT van de vlag van Oekraïne verkocht voor maar liefst 2.258 ether (ETH), ter waarde van $6,75 miljoen. Ondertussen ontvangt Oekraïne, waaronder de overheid alsmede meerdere organisaties, grote donaties met cryptocurrencies. Volgens analysebedrijf SlowMist heeft Oekraïne al meer dan $64,6 miljoen aan crypt donaties ontvangen.

Update: #Ukraine cryptocurrency donation statistics, totaling more than $64.61 million. (Updated at March 8th 3:20 UTC). #Russian

More details:https://t.co/1xV4iwcQkd https://t.co/i758ldDHgD pic.twitter.com/E04HlklozQ

— SlowMist (@SlowMist_Team) March 8, 2022

Om dit te vieren wilde Oekraïne een zogenaamde airdrop houden voor crypto donateurs. Enkele dagen later werd dit echter toch geannuleerd. Wel is Oekraïne alsnog van plan om NFT’s uit te geven onder de donateurs. Er zijn hierover echter nog geen verdere details bekendgemaakt.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.