Bitcoin (BTC) en sport zijn steeds vaker samen in het internationale crypto nieuws te vinden. Maar ook op eigen bodem zien we nu een interessant ontwikkeling! Het Nederlands kampioenschap beachvolleybal betaalt dit jaar het prijzengeld namelijk uit in bitcoin. Dat valt te lezen in een artikel van het AD.

NK beachvolleybal en bitcoin

De oranje beachvolleyballers strijden op 9 en 10 april voor de oranje trofee, bij ons beter bekend als bitcoin. Het toernooi wordt in Aalsmeer gehouden en verloopt middels een knock-outsysteem. Uiteindelijk zullen de finales voor de mannen en vrouwen op zondagmiddag plaatsvinden.

Volgens de organisatie van het toernooi is het NK beachvolleybal “het eerste officiële kampioenschap in Nederland” dat ervoor kiest om bitcoin als prijzengeld uit te keren. Het is echter onduidelijk om hoeveel bitcoin het precies gaat.

Desalniettemin strijden titelverdedigers Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer (mannen) en Emi van Driel en Madelein Meppelink (vrouwen) naast de eer dus dit jaar ook voor de felbegeerde oranje moeder der aller cryptocurrencies. Zal bitcoin ervoor zorgen dat de deelnemers net iets hoger springen en verder duiken? We gaan het zien!

Bitcoin en sport

Zoals gezegd zien we bitcoin steeds vaker terug in het sportnieuws. Denk bijvoorbeeld aan Odell Beckham Jr, een American Footballer die ervoor heeft gekozen zijn salaris in bitcoin uit te laten betalen. Door de volatiele aard van bitcoin ondervond Beckham Jr. echter ook dat dit enige nadelen kan hebben.

Trekken we het breder dan zien we dat crypto wel eens een grote impact kan gaan hebben op de sportwereld. Zo publiceerde PricewaterhouseCoopers deze maand een onderzoek waarin het stelde dat crypto de sportwereld kan revolutioneren. Zo zouden sportclubs non-fungible tokens (NFT’s) in kunnen zetten die fans kunnen verzamelen.

Daarnaast zou de technologie achter NFT’s ook gebruikt kunnen worden om seizoenskaarten en normale tickets te beveiligen. Een hoop mogelijkheden dus! Lees meer over dit onderzoek in dit artikel.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.