Aan de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) komt na meer dan twee jaar langzaam een einde. Met name de SEC heeft er al talloze keren voor gezorgd dat de zaak steeds langer duurt. Nu heeft de beleidsmaker opnieuw gevraagd om een vorm van uitstel.

SEC dient weer een aanvraag in

Dat blijkt uit een nieuw document dat de rechter heeft ingediend bij de rechtszaal. De SEC heeft al sinds halverwege augustus de toestemming om in hoger beroep te gaan, maar nu wil het eerst andere ‘ingewikkelde problemen’ oplossen. Het overheidsorgaan is het namelijk helemaal niet eens met de beslissing van rechter Torres. Die hield in dat de verkopen van XRP op de secundaire markt niet onder de effectenwet vallen.

In de motie om het hoger beroep uit te stellen legt de SEC uit dat het nog steeds vindt dat de Howey-test van toepassing is op deze secundaire verkopen. Het meest ironische is dat de regels voor de crypto-industrie erg vaag zijn.

Daarmee spreekt het zichzelf rechtstreeks tegen, constateert Ripple’s hoofd van de juridische afdeling, Stuart Alderoty op sociale mediaplatform X (voorheen Twitter). “Na jaren van directeurs die zeggen ‘de regels zijn duidelijk en moeten worden nageleefd’ vindt de SEC nu dat [het gebrek aan duidelijkheid] moet worden opgelost,” aldus Alderoty.

Another SEC filing, another hypocritical pivot…

After years of its chairman saying the “rules are clear and must be obeyed” the SEC now cries that an appeal is urgently needed to resolve these “knotty legal problems.” https://t.co/ige4neIWRD

— Stuart Alderoty (@s_alderoty) September 8, 2023

SEC is juist niet duidelijk?

De beleidsmaker is al verschillende keren in het nieuws geweest omdat het juist vindt dat de crypto-industrie zat duidelijkheid heeft. Al in 2018 constateerde toenmalig SEC-directeur Jay Clayton dat de SEC de tokens reguleert die zijn uitgegeven via een Initial Coin Offering (ICO).

Maar mede dankzij Coinbase weten we dat de SEC tegelijkertijd weigerde om met crypto-bedrijven te spreken die extra informatie wilden. De cryptobeurs vroeg de SEC in een andere rechtszaak om de regels duidelijk of een rijtje te zetten, maar onlangs wilde de SEC hier extra tijd voor. Ook Coinbase’ Chief Legal Officer, Paul Grewal, klaagde op X over de nieuwe motie tegen Ripple.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.