Het mooie aan de blockchain is dat er geen centrale partij tussen de twee partijen die een transactie doen zit. Dit kan echter ook weer een flink nadeel zijn op het moment dat je een verkeerde transactie doet aangezien er dan niemand is die de transactie kan terugdraaien. Dit gebeurde bijvoorbeeld bij de eigenaar van een non-fungbile token (NFT).

Ape #6462 wordt voor slechts $200 verkocht

Zondag tweette Boredapebot, een Twitter account dat de verkoop van NFT’s uit de Bored Ape Yacht Club (BAYC) collectie bijhoudt, dat Ape #6462 onlangs is verkocht voor slechts 200 USDC, ofwel $200.

Er zijn natuurlijk mensen die zeggen dat $200 alsnog veel is voor een plaatje van een aap, echter zijn NFT’s uit de BAYC een van de duurste en meest prestigieuze NFT’s die er zijn. De minimale prijs die je voor een zo’n plaatje van een aap zou betalen is 101 ethereum (ETH), ofwel bijna $206.000. Ape #6462 was ook een van de meest zeldzame apes die er zijn omdat hij verschillende zeldzame accessoires aan had zoals een ketting gemaakt van botten, een pizza en een helm.

Het zou dus kunnen dat de verkoper dacht dat hij een aanbod van 200 ETH, ongeveer $400.000, kreeg, in plaats van $200. Deze verkoop zou dan ook meteen betekenen dat de verkoper van de aap een korting van 99,9% heeft gegeven.

Belastingontduiking?

Waar de ene denkt dat het allemaal per ongeluk is gegaan denkt de ander dat er meer achter zit. Zo werd er al genoemd dat het mogelijk gedaan was om belasting te vermijden, of een manier om een schenking te doen zonder schenkbelasting te hoeven betalen.

Het is namelijk opvallend dat deze NFT een aantal keer is verkocht voor ongeveer 2 ETH, $7.000 op het moment van de transactie. De aap is ook volgens haar geschiedenis vijf keer van eigenaar gewisseld.

Daarnaast is te zien dat het account op OpenSea, de NFT marktplaats, van de verkoper deze maand nog is aangemaakt en dat het bod van $200 binnen een aantal minuten nadat het geplaatst was, al werd geaccepteerd.

Ape #6462 was purchased for 200.0 USDC
https://t.co/u3lQymdO1B

— boredapebot (@boredapebot) May 15, 2022

Hoewel het allemaal erg verdacht lijkt, is dit niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. In het verleden werd er een andere ape ook al eens verkocht voor slechts $54.

OUCH owner of the Mutant Ape 5275 fell for the old usdc bid trick pic.twitter.com/vTX4VGP4X1

— wawin (@wawin) August 29, 2021

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.