Een non-fungible token (NFT) van de vlag van Oekraïne is voor maar liefst $6,75 miljoen verkocht. De opbrengsten moeten het leger en de inwoners van Oekraïne helpen in hun strijd tegen de Russische invasie.

Nadat het Rusland van president Vladimir Poetin buurland Oekraïne binnen is gevallen, heeft het alle nieuwswebsites gedomineerd. Ook op Crypto Insiders werd er volop bericht in het crypto nieuws over de situatie en de invloed op, en rol van onder andere bitcoin (BTC). Nu is er een groep crypto activisten, die acteren onder de naam UkraineDAO, die Oekraïne en zijn inwoners graag wil helpen. Daarom heeft de DAO (decentrale autonome organisatie) een NFT van de Oekraïense vlag ter veiling aangeboden. Deze is ondertussen voor 2.258 ETH verkocht, wat op moment van verkoop gelijk stond aan zo’n $6,75 miljoen.

2250 ETH / $6.75M USD CONTRIBUTED TO THE UKRAINIAN FLAG NFT

Thank you to all who supported our project

Next steps: POAP for all those who donated to partybid, work with Come Back Alive on safely transferring funds

You may still donate ETH directly to ukrainedao.eth pic.twitter.com/GsQBLzHIVK

— UkraineDAO (@Ukraine_DAO) March 2, 2022

UkraineDAO is bedacht en opgericht door de in Engeland woonachtige Oekraïens activiste Alona Shevchenko. UkraineDAO kwam tot stand na een samenwerking met Nadezjda Tolokonnikova, lid van Pussy Riot, de bekende Russische feministen band. Die laatste had het volgende te zeggen over de NFT:

“Ik was persoonlijk voorstander van het gebruik van de Oekraïense vlag. Het gaat niet om een specifieke artiest of esthetiek, het is een puur gebaar van solidariteit.”

Crypto donaties aan Oekraïne

Crypto donaties aan Oekraïne zijn sinds het begin van de invasie sterk toegenomen. Zo was recent al op Crypto Insiders te lezen dat er na de eerste dag al miljoenen dollars aan bitcoin waren gedoneerd. Een aantal dagen geleden was zelfs te lezen dat er al ruim $50 miljoen aan crypto is gedoneerd. Oekraïne was eigenlijk van plan om de donaties te ‘airdroppen’ aan inwoners van het land, maar ziet hier nu toch van af. Er zou een nep cryptocurrency misbruik hebben willen maken van de situatie. In plaats daarvan wil men nu NFT’s gaan uitgeven. Hoe dit vorm moet gaan krijgen is echter nog niet bekend.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.