De markt van non-fungible tokens (NFT’s) wordt steeds groter. En als het aan onderzoeksbedrijf MarketsandMarkets ligt, wordt die de komende jaren alleen nog maar groter. In een nieuw onderzoek laat het bedrijf namelijk weten dat de NFT-markt in 2027 maar liefst $13,6 miljard waard kan zijn.

NFT naar $13,6 miljard als groei doorzet

In het onderzoek stelt MarketsandMarkets de verwachting te baseren op de Compound Annual Growth Rate (CAGR). Die zou op dit moment 35% zijn. En met de huidige NFT marktomvang van $3 miljard zou de groei in 2027 daarmee uit kunnen komen op $13,6 miljard.

Volgens de onderzoekers zijn een aantal factoren verantwoordelijk voor de groei die de markt de afgelopen twee jaar heeft doorgemaakt. Zo zou het werk van influencers een rol hebben gespeeld. Ook de groei van de crypto gaming-sector en stijgende vraag naar digitale kunst droegen bij aan de snelle groei.

Naast de bovengenoemde factoren kunnen ook andere toepassingen bijdragen aan de groei de komende jaren. Namelijk, het gebruik van NFTs in de retail-sector en supply chain management. Daar zouden NFT’s bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden om de herkomst van producten te traceren.

Vooral in Azië zijn NFT’s populair

Volgens het onderzoek zou de markt vooral in Azië hard kunnen groeien. Daar zijn de unieke digitale tokens namelijk nu al zeer populair:

“In deze bloeiende tijden van NFT’s blijkt uit Google Trends Data dat landen in Azië-Pacific de meeste zoekopdrachten hebben uitgevoerd over NFT’s, hun trends, ontwikkelingen en investeringen. China, Singapore en Hong Kong zijn de top drie van landen met het hoogste aantal vragen met betrekking tot NFT’s.”

Tegenwoordig zijn NFT’s een belangrijk onderdeel van de marketing campagnes van de grootste bedrijven. Crypto exchange FTX lanceerde onlangs nog een NFT-collectie in samenwerking met het Mercedes-AMG Petronas F1-team. 

Niet alleen bedrijven doen mee aan de NFT-gekte, ook het Vaticaan blijft niet achter. Die wil namelijk een collectie lanceren bestaande uit de bekendste werken die in het bezit zijn van het Vaticaan.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.