De winter die de non-fungible token (NFT) wereld momenteel meemaakt, is zonder twijfel heftiger dan die van de cryptomarkt. OpenSea, het grootste NFT-handelsplatform ter wereld, merkt dat ook met de laagste handelsvolumes in 15 maanden tijd.

TR3NDING: OpenSea saw $8.4m in volume yesterday – the lowest in 15 months

— The Metaverse (@themetav3rse) October 10, 2022

De interesse in NFT is weg

Het lastige aan NFTs is dat het allemaal unieke tokens zijn. Waar je bij bitcoin en ether nog groepen mensen krijgt die voorstanders worden van dezelfde munten, sta je er na het kopen van een NFT vrijwel helemaal alleen voor. Dat maakt het een stuk lastiger om momentum te creëren voor dergelijke tokens.

In principe lukt dat soms nog door een hele collectie te hypen, maar wereldwijde faam is uiteindelijk maar voor een paar collecties weggelegd. Denk bijvoorbeeld aan de Bored Ape Yacht Club en de CryptoPunks.

Uiteindelijk kopen de meeste mensen tokens van andere collecties, in de hoop dat deze hetzelfde niveau van faam bereiken, zodat ze de tokens in kwestie met een grote winst kunnen doorverkopen. Nu zitten we echter in een fase van de markt dat die wens allesbehalve uitkomt en dat merken ze ook bij OpenSea.

NFT volume valt helemaal weg

Afgelopen weekend viel het dagelijkse handelsvolume op OpenSea zelfs terug tot 8,4 miljoen dollar. Dat klinkt nog steeds als een redelijk volume, maar dat markeert voor OpenSea het laagste dagelijkse handelsvolume in 15 maanden tijd. Voor een markt die miljarden waard is, stelt een handelsvolume van 8,4 miljoen dollar ook niets voor.

Als we naar het grotere macro-plaatje kijken, dan is de ellende van de NFT-markt waarschijnlijk nog niet voorbij. Aankomende donderdag krijgen we de nieuwe Amerikaanse inflatiecijfers en als die wederom relatief hoog uitvallen, wat op dit moment wel de verwachting is, dan moeten we het waarschijnlijk nog maanden doen met renteverhogingen van de Federal Reserve.

Die renteverhogingen hebben tot nu toe een dramatische impact op de NFT-markt, waardoor de vooruitzichten op de korte termijn niet goed zijn voor OpenSea en de rest van de markt.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.