De grootste non-fungible token (NFT) marktplaats ter wereld, OpenSea, is niet meer zo populair als een aantal maanden geleden. Het handelsvolume is namelijk met zeker 70% gedaald in slechts iets meer dan een maand tijd. Op de piek werd een dagelijks handelsvolume van zo’n $250 miljoen bereikt, maar ondertussen is dit gezakt tot slechts $70 miljoen.

OpenSea NFT’s

Dit blijkt uit data van het onderzoeksbureau Delphi Digital. Ook opmerkelijk is dat volgens Delphi Digital de interesse in NFT’s sinds het begin van februari sterk is afgenomen. In de periode van december 2021 tot het einde van januari was de populariteit van NFT’s enorm, maar dit lijkt enigszins te zijn teruggelopen.

Het aantal zoekopdrachten naar “NFT” staat op dit moment weer op een laag pitje. De interesse in NFT’s is vandaag de dag ongeveer net zo hoog als in november van 2021, net voordat NFT’s echt in populariteit explodeerden. Het is daarom niet heel vreemd dat ook het handelsvolume op OpenSea sterk is gedaald.

0/ NFT Winter is coming? Or is it here?

In today’s Delphi Daily, we analyzed @opensea daily volume, compared BTC to traditional markets, and examined @crypto_raiders.

For more pic.twitter.com/bjJ9SQ5IVj

— Delphi Digital (@Delphi_Digital) March 8, 2022

Een combinatie van grootschalige marketingcampagnes, waaronder die van Adidas, BAYC, aankopen van beroemdheden en optredens in muziekvideo’s hebben bijgedragen aan de enorme populariteit van NFT’s aan het einde van het vorige jaar. Echter, sinds dit soort promoties terug zijn geschaald, daalt de vraag naar NFT’s mee.

Unieke wallets

Hoewel deze cijfers van Delphi Digital niet bepaald positief zijn voor de nabije toekomst van de NFT sector wil dat niet bepaald zeggen dat de hype voorgoed voorbij is. Er zijn namelijk nog altijd een groot aantal unieke crypto wallets die nieuwe NFT’s aanschaffen. Dit laat duidelijk zien dat er nog door veel mensen wordt NFT’s worden verhandeld. Zodra deze cijfers ook beginnen te dalen is er wellicht wel reden voor enige zorgen.

Uiteraard is het niet alleen de NFT sector waar wat interesse verloren is gegaan. De hele crypto markt staat op het moment behoorlijk onder water en dit zorgt er natuurlijk voor dat veel investeerders simpelweg niet geïnteresseerd zijn in alles wat met crypto te maken heeft. Vroeg of laat zal deze interesse dan ook hoogstwaarschijnlijk weer terugkeren, zowel bij veel cryptocurrencies als de NFT sector.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.