Dapper Labs, bekend van enkele grote non-fungible token (NFT) projecten, heeft besloten om Russische accounts te blokkeren. Het is een beslissing die volgens het bedrijf volledig in lijn is met de nieuwe Europese sancties tegen Rusland.

In lijn met welke sancties?

De sancties verbieden het bedrijf om crypto-wallets, accounts en beheersdiensten te verrichten voor Russische accounts, zo laat Dapper Labs in een verklaring weten. Het is voor Russische gebruikers van Dapper Labs niet meer mogelijk om NFTs te kopen, verkopen of als cadeau aan iemand te geven.

Daarnaast is het niet meer mogelijk voor Russen om andere aankopen te doen of NFTs van het platform af te halen. Tot zover het ‘decentrale karakter’ van dit onderdeel van de industrie. Als dit mogelijk is met NFTs, dan kun je jezelf afvragen in hoeverre het nog relevant is dat ze op een decentrale blockchain staan.

Russische gebruikers van Dapper Labs kunnen dus niet meer handelen in NFTs, maar kunnen ze nog steeds bezitten en bekijken. Het is dus niet zo dat het bedrijf de NFTs helemaal heeft afgepakt van de Russen. Het zijn harde maatregelen voor een groep mensen die, meer dan waarschijnlijk, zelf ook niet voor deze oorlog hebben gekozen.

Het regende klachten

De verklaring van Dapper Labs over de beslissing om in lijn met de Europese sancties hun Russische gebruikers te straffen, komt na klachten uit deze hoek. Meerdere Russische gebruikers van het platform begonnen te klagen over de beperkte mogelijkheden die ze plotseling met hun bezit hadden.

Nu is duidelijk hoe de vork in de steel zit. Dapper Labs is overigens het bedrijf dat achter CryptoKitties en Flow Blockchain zit. De CryptoKitties waren de eerste populaire NFT game ter wereld en de Flow blockchain is onder andere gebruikt voor NBA Top Shot en andere grote NFT-projecten.

De CryptoKitties van Dapper Labs vergaarden in december 2017 bijna wereldwijde beroemdheid, nadat het project er persoonlijk voor zorgde dat de Ethereum blockchain volstroomde. De digitale katten waren zo populair, dat het volledige netwerk erdoor vastliep.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.