Nexo, een groot leenbedrijf voor cryptocurrencies, lanceert een nieuwe crypto betaalkaart in samenwerking met Mastercard. Met de nieuwe betaalkaart hoeven gebruikers hun crypto niet te verkopen, zegt het bedrijf.

The #NexoCard is here!

Welcome the only card that lets you spend the value of your #crypto without selling it!#Hodl while you spend with thе one-of-a-kind Nexo Card linked directly with your Instant Crypto Credit Line!

Get yours now!
1/2https://t.co/saMvEgcgMg

— Nexo (@Nexo) April 13, 2022

Deze crypto betaalkaart is namelijk “’s werelds eerste betaalkaart ondersteund door crypto,” aldus Nexo. Volgens het bedrijf betekent dit dat gebruikers met de betaalkaart kunnen betalen zonder hun crypto hoeven te verkopen.

De kaart is gekoppeld aan een door Nexo verstrekte, door crypto ondersteunde kredietlijn waardoor meerdere activa als onderpand kunnen worden gebruikt, inclusief maar niet beperkt tot bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en de tether (USDT) stablecoin.

Nexo zegt dat de betaalkaart gratis is om aan te vragen, geen maandelijkse kosten heeft en pas transactiekosten in rekening brengt wanneer je meer dan €20.000 per maand spendeert. Daarnaast kunnen gebruikers 2% aan crypto als beloning ontvangen op alle transacties, in bitcoin of in nexo (NEXO).

Crypto betaalkaart eerst alleen Europa

De kaart wordt als eerst uitgegeven in een bepaalde groep Europese landen, daar zijn echter sommige landen van uitgesloten. Om welke landen het precies gaat, is niet duidelijk. Volgens Nexo wordt de betaalkaart geaccepteerd bij maar liefst 92 miljoen winkeliers waar ook Mastercard wordt geaccepteerd.

“Mastercard is van mening dat digitale activa een revolutie teweegbrengen in het financiële landschap en we lopen voorop in innovatie met programma’s zoals onze samenwerking met Nexo om mensen nieuwe en unieke keuzes te bieden in hoe ze betalen en hun crypto-bezit activeren.”

Aldus Raj Dhamodharan van Mastercard. Nexo medeoprichter Antoni Trenchev zegt:

“Dit unieke product stelt miljoenen mensen in staat, eerst in Europa en daarna wereldwijd, om onmiddellijk geld uit te geven zonder het potentieel van hun cryptocurrencies op te geven, en biedt zo een ongekende dagelijkse bruikbaarheid voor de opkomende activaklasse.”

De NEXO koers begon gisteren flink te stijgen door dit nieuws. Op het moment van schrijven komt de prijs uit op $2,42 terwijl de prijs eerder deze week nog op $2,23 lag. Dat is een stijging van 8,5%. NEXO staat daarmee nu op de 85ste plek van grootste crypto qua marktkapitalisatie.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.