Morgen is het zover. De assembly, een soort van Tweede Kamer, van de Amerikaanse staat New York gaat stemmen over een wetsvoorstel waarin mogelijk het minen van bitcoin (BTC) en andere proof-of-work crypto’s verboden zal worden. Het effect dat crypto mining op het klimaat heeft zou aan de grondslag liggen van het wetsvoorstel.

Proof-of-work mining zoals Bitcoin

Het wetsvoorstel, genaamd A7389C, heeft het doel om de milieubeschermingswet van de staat New York te wijzigen “met betrekking tot het instellen van een moratorium op mining activiteiten in cryptocurrency die gebruikmaken van proof-of-work-authenticatie om blockchain transacties te valideren. “

Het is natuurlijk geen geheim dat het minen van dergelijke cryptocurrencies een grote hoeveelheid energie kost. Vandaag de dag is dit een heikel punt voor veel overheden en regulatoren die juist proberen om maatregelen te nemen tegen de uit de pan rijzende klimaatverandering.

“Blockchain technologie is een innovatieve technologie die het mogelijk maakt informatie vast te leggen en efficiënt over te dragen. De informatie in elke milieukwestie, maar ook een kwestie van sociale rechtvaardigheid. We mogen niet terugkomen op onze belofte, in de wet, om deze rampzalige gevolgen voor de inwoners van New York te voorkomen.”

Bitcoin verbod in New York

Het is nog alles behalve zeker dat het verbod er ook daadwerkelijk komt, maar dit zou mogelijk wel een precedent voor andere Amerikaanse staten kunnen scheppen. New York is uiteraard een van de belangrijkste en meest invloedrijke staten in de VS en mogelijk zullen andere staten het voorbeeld van New York kunnen volgen.

Inwoners van de Amerikaanse staat proberen zich al een tijdje te verzetten tegen de mogelijke wet. Zo werd er onder meer een petitie gestart die zich hard maakt om de wet te verwerpen. Mocht de wet er daadwerkelijk komen, dan doet New York vrijwillig afstand van een heleboel mooie kansen om de economie sterk uit te breiden, zo stelt de petitie.

“Als deze wet wordt aangenomen, verspeelt New York de unieke mogelijkheden die Bitcoin-mining biedt voor economische expansie en de verspreiding van hernieuwbare energie. Dit kan een precedent scheppen voor staten in het hele land om dezelfde fout te maken.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.