De Bitcoin (BTC) blockchain werd vorig jaar verrijkt met een interessante ontwikkeling: Bitcoin Ordinals. Udi Wertheimer, een prominente analist en Bitcoin-ontwikkelaar, is lovend over de komst van deze Bitcoin Ordinals, die vergelijkbaar zijn met non-fungible tokens (NFT’s) maar dan specifiek op de Bitcoin blockchain. Veel critici hebben geprobeerd deze nieuwe techniek te diskwalificeren, maar Wertheimer geeft aan waarom niemand Ordinals zou moeten negeren.

Bitcoin Ordinals: een revolutie

Wertheimer spoort de crypto-gemeenschap aan om niet de enthousiastelingen en ontwikkelaars van Bitcoin Ordinals te onderschatten. Hij gelooft sterk in de potentie van deze groep en hun bijdrage aan de crypto-wereld. Zijn advies is direct en eenvoudig: duik erin, experimenteer met Bitcoin Ordinals, en leer het ecosysteem begrijpen. Volgens hem is het doel niet direct om winst te maken, maar om een dieper begrip van deze nieuwe toevoeging aan de Bitcoin-blockchain te krijgen.

HOW TO KILL ORDINALS

I’ve been contacted by multiple laser-eye maxis, and some bitcoin developers, who tried to understand “what’s going on” and “how can we stop this”.

Here’s my advice.

1. Start using it.

The number 1 issue you guys are facing, is that you have no idea… pic.twitter.com/hCaICjSPHa

— Udi Wertheimer (@udiWertheimer) January 1, 2024

Terwijl hij de significantie van Ordinals op de Bitcoin blockchain erkent, benadrukt Wertheimer dat de rol van Bitcoin als opslag van waarde nog steeds van het grootste belang is. Hij is ervan overtuigd dat deze twee aspecten van Bitcoin – de traditionele rol als store of value en de nieuwe, opwindende mogelijkheden die Ordinals bieden – naast elkaar kunnen bestaan en elkaar zelfs kunnen versterken.

Dit wordt door de ‘Bitcoin maxi’s’ nog wel eens vergeten, stelt Wertheimer. Volgens hem zijn mensen bang dat door de komst van Bitcoin Ordinals het doen van transacties in het dagelijks leven met BTC nog moeilijker gemaakt worden. Dit omdat het de last op het netwerk verhoogt met hogere transactiekosten als gevolg.

Een toekomst met Bitcoin Ordinals?

De adoptie van Bitcoin Ordinals kan een nieuwe fase inluiden voor Bitcoin en de gehele cryptomarkt. Met een tot nu toe opgehaalde $227.2 miljoen aan totale fees, zoals gerapporteerd door Dune Analytics, is het duidelijk dat er een toenemende belangstelling en potentieel is voor deze technologie. Miners zien ook de voordelen in van Ordinals, wat wijst op een groeiende acceptatie. Of deze trend zich voortzet en hoe deze zich zal ontwikkelen, blijft een vraag. Eén ding is echter zeker: Bitcoin blijft evolueren en verrassen, en Ordinals zijn de nieuwste toevoeging aan zijn rijke ecosysteem.

Het bericht Negeer Bitcoin Ordinals niet: Een nieuwe dimensie in crypto verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.