BitFury is een van de grootste blockchain bedrijven van Nederland. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en focust zich volledig op crypto mining. Het wordt wereldwijd gezien als een van de eerste echte bitcoin (BTC) mining bedrijven. Onlangs maakte het bedrijf bekend dat zij een nieuwe grootschalige mining installatie gaan opzetten in Canada.

BitFury bitcoin mining

De installatie komt te staan in Sarnia in de Canadese provincie Ontario. Daarnaast maakte Bitfury bekend dat al aan het einde van februari de eerste miners actief zullen zijn. Eerst zal een capaciteit van zo’n 16MW bewerkstelligd worden alvorens deze de komende paar maanden zal worden verhoogd tot zeker 28MW. De plannen bestaan ook om de capaciteit van de installatie op den duur te verhogen tot maar liefst 200MW.

De CEO van BitFury, Brian Brooks, had het volgende te zeggen over de grote nieuwe stap voor het bedrijf:

“Als een van de eerste en meest gevestigde Bitcoin-miners in de industrie, zijn we verheugd om onze activiteiten verder uit te breiden met de lancering van onze ultramoderne faciliteit in Sarnia. De vraag naar blootstelling aan digitale activa is uitzonderlijk hoog en de combinatie van Bitfury’s best-in-class infrastructuur en bewezen operationele expertise stelt ons in een unieke positie om te dienen als voorkeurspartner voor klanten en investeerders wereldwijd.”

Bitcoin miners in Canada

Het is niet geheel verrassend dat BitFury heeft gekozen voor Canada als bestemming voor de nieuwe installatie. Door het aantrekkelijke vestigingsklimaat kiezen steeds meer mining bedrijven voor Canada. 

De temperaturen en de energieprijzen zijn over het algemeen laag in Canada. Dit zijn uiteraard beide belangrijke factoren voor bitcoin miners. Daarnaast wordt Canada als een behoorlijk stabiel land gezien. De kans op plotselinge instabiliteit zoals dat in China en Kazachstan het geval was is relatief klein.

Een Canadese wetgever gaf onlangs nog aan dat zij hoopt dat de overheid bitcoin miners omarmt. Volgens haar heeft Canada de potentie om miljarden aan buitenlandse investeringen aan te trekken door crypto miners een uitvalsbasis te bieden.

Canada should be attracting billions of dollars in investment in the fast growing cryptoasset industry.

Today I introduced a bill, the first of its kind in Canada, to make sure this become a reality.

Learn more about my bill at https://t.co/htCy7rrZD6 pic.twitter.com/krmmTIOTt6

— Michelle Rempel Garner (@MichelleRempel) February 9, 2022

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.