De grote Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley liet onlangs in een onderzoeksrapport weten dat zij duidelijk zien dat het aantal crypto-gerelateerde investeringsproducten op de beurs, zoals ETF’s en ETP’s, alleen maar blijft groeien. Dit terwijl de zorgen over de huidige bearmarkt groot zijn.

Crypto blijft groeien

Op dit moment bestaan er meer dan 180 verschillende ETF’s, ETP’s en andere fondsen op de verschillende beurzen. Volgens Morgan Stanley zijn meer dan de helft van deze investeringsproducten pas gelanceerd nadat de bitcoin (BTC) bearmarkt losbarstte, dat meldt CoinDesk.

Tegelijkertijd is de hoeveelheid geld dat in dergelijke beursverhandelde investeringsproudcten in gestoken wel aanzienlijk minder geworden. Morgan Stanley stelt dat deze totale waarde van zo’n $84 miljard is gezakt naar slechts $24 miljard. Een daling van meer dan 70%.

De grote bank verwacht dat de groei van de crypto markt gewoon door zal blijven zetten, ondanks de bearmarkt. Er wordt gesteld dat vermogensbeheerders en financiële instituties niet afgeschrikt worden door een periode waarin de meeste koersen van cryptocurrencies diep in het rood staan.

“De markt voor crypto-exchangeproducten zal blijven groeien. De bearmarkt heeft vermogensbeheerders en financiële bedrijven er niet van weerhouden manieren te lanceren voor hun klanten om toegang te krijgen tot digitale activa.”

Adoptie van crypto zet voort

Crypto-ETP’s worden op de beurs verhandeld, net als aandelen, en volgen de prestaties van een onderliggende activa. Hun populariteit neemt toe omdat ze klanten in staat stellen in cryptocurrencies te beleggen zonder zelf in de onderliggende digitale activa aan te hoeven schaffen. Voor traditionele investeerders is dit dus een vrij gemakkelijke manier om toch blootstelling aan de crypto markt te krijgen.

Onlangs was in het bitcoin nieuws te lezen dat de allergrootste vermogensbeheerder ter wereld, BlackRock, een nieuwe crypto-ETF ging lanceren op de Europese beurs. Zelfs de allergrootste financiële bedrijven ter wereld willen duidelijk niet meer buiten de boot vallen en willen hun klanten, wat voornamelijk traditionele investeerders zijn, in staat stellen om in de crypto markt te investeren. 

Hoewel het niet goed gaat met de koersen van vrijwel alle cryptomunten, is het onmiskenbaar dat het wat betreft de adoptie van cryptocurrencies wel goed zit.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.