Er is een nieuwe non-fungible token (NFT) collectie die momenteel de wereld van de NFT’s lijkt te veroveren. Ditmaal gaat het niet om een stel verveelde apen, maar om zogeheten “Moonbirds.”

Moonbirds is een collectie van 10.000 unieke plaatjes of tokens, zoals de beruchte CryptoPunks en de Bored Ape Yacht Club. Ditmaal gaat het om zogenaamde ‘pixel avatars’ van uiltjes.

Het nieuwe NFT project lanceerde van het weekend. De NFT’s konden gekocht worden voor ongeveer 2,5 ethereum (ETH) per stuk, toen ongeveer $7.700 waard. Enkele dagen later ligt de bodemprijs, oftewel de gemiddelde minimum verkoopprijs al op 19 ETH, ter waarde van bijna $58.000. Dat is een stijging van maar liefst 650%.

DappRadar meldt dat een aantal Moonbirds ondertussen al zelfs voor 130 ETH of meer zijn verkocht, ter waarde van zo’n $400.000.

Still scratching your head on @moonbirds_xyz? Become a bit wiser…

“A wise old owl sat on an oak; the more he saw, the less he spoke; the less he spoke, the more he heard. Why aren’t we like that wise old bird?” – Edward H. Richards.

Learn more here: https://t.co/oame8Zbkbk pic.twitter.com/7dNg61nno0

— DappRadar (@DappRadar) April 19, 2022

Ook het handelsvolume van de Moonbirds haalde deze week het volume van alle andere NFT project in, zelfs die van BYAC, meldt oprichter Kevin Rose, gebaseerd op data van CryptoSlam:

in < 24 hrs, we just took the top spot in NFT 30-day volume (203M+); the hype is real… back to work tomorrow, the next 90-days will show that we have the grit/team to deliver on the hype. LGLG. pic.twitter.com/dc38PNybKF

— KΞVIN R◎SE (,) (@kevinrose) April 17, 2022

Pas op voor oplichters in NFT wereld

De meeste NFT projecten zien niet dit soort succes. Dat succes heeft echter ook een donkere kant. Het blijkt namelijk dat oplichters massaal toeslaan. Naar verluidt zijn op Twitter talloze geverifieerde accounts gehackt. De oplichters doen zich vervolgens voor alsof ze onderdeel zijn van het Moonbirds project om zo geld af te troggelen van argeloze slachtoffers.

Yo! These are scammers who purchase verified accounts, pretend to be @moonbirds_xyz, and try to get folks to connect their wallet and siphon funds. It’s the worst. Just block / report if you’re seeing it!

— Justin Mezzell (,) (@JustinMezzell) April 18, 2022

Het blijkt dat zelfs het Twitteraccount van Levi Sanders, de zoon van Berne Sanders, de bekende Amerikaanse politicus werd gehackt. De naam van het account werd veranderd naar “Moonbird.” Ook het recente succes van BYAC en de Apecoin (APE) ging gepaard met veel oplichting. Wees dus zeer voorzichtig met dit soort taferelen. Houd er ook rekening mee dat deze hoge prijzen mogelijk het gevolg zijn van speculatie en het zeer onzeker is of deze ook zo hoog blijven.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.