Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat maar liefst $107 miljoen aan XRP tokens zijn gestolen van Chris Larsen, de medeoprichter van Ripple.

Het is de grootste hack van 2024 tot dusver. Binance, de grootste crypto beurs ter wereld, heeft inmiddels aangekondigd dat het een deel van de buit heeft bevroren.

XRP diefstal is grootste crypto hack van 2024

Op 31 mei kwamen plotseling geruchten naar buiten dat het XRP netwerk, of mogelijk Ripple zelf, waren gehackt.

Kort daarna kondigde Larsen aan dat alleen zijn eigen persoonlijke accounts waren gehackt, maar niet Ripple zelf.

De bekende ‘crypto detective’ ZachXBT onthulde vervolgens dat maar liefst 213 miljoen XRP tokens waren verwijderd uit de wallets.

Deze tokens zijn tegen de huidige prijs ongeveer $107 miljoen waard waardoor het de grootste hack is van 2024.

Ripple buit bevroren door Binance

Richard Teng, de nieuwe CEO van Binance, meldt op Twitter dat de grote beurs $4,2 miljoen aan XRP heeft bevroren.

De CEO meldt dat XRP ontwikkelaars het incident hadden doorgegeven aan meerdere exchanges, waaronder Binance. Dat zorgde ervoor dat de beurs kon uitkijken naar stortingen van de verdachte wallets en deze vervolgens kon bevriezen.

“We zullen Ripple blijven steunen in hun onderzoeken en hun inspanningen om het geld terug te halen, inclusief het nauwlettend monitoren van het merendeel van het geld dat zich nog in de externe portemonnee van de exploitant bevindt, voor het geval ze geld storten op Binance”, aldus Teng.

Desondanks is de $4,2 miljoen slechts een fractie van 4% van het totale bedrag dat werd gestolen. Van andere beurzen hebben we nog geen dergelijk nieuws gehoord ondanks dat de gestolen tokens naar verluidt al naar meerdere beurzen waren verplaatst.

Ook vorig jaar werd een flinke berg aan XRP gestolen. Toen ging het om 12,2 miljoen XRP ter waarde van $6 miljoen. De XRP werden toen gestolen van de Coins.ph exchange.

Het bericht Miljoenen XRP bevroren door Binance na diefstal van Ripple baas verscheen eerst op Crypto Insiders.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.