Jeffery Gundlach, Investeerder en CEO van Doubleline Capital, zegt dat hij eerder bitcoin (BTC) zou kopen voor de korte termijn dan goud aangezien bitcoin op het moment erg laag staat. Bitcoin steeg op 16 maar naar  $41.717 naar aanleiding van de aankondiging van de Federal Reserve op het verhogen van de rente.

De Fed heeft voor het eerst sinds 2018 besloten om de rente te verhogen. Hiermee volgen ze het voorbeeld van de Bank of England. Ze verhoogde de rente met 25 basispunten, dit was precies wat er ook verwacht werd op de markt.

Gundlach gaf als reactie hierop dat de aankondiging van een renteverhoging door de Fed alleen het volgen van de 2-jaars kapitaalmarktrente is. Hij voegde daaraan toe dat ze al ver achterliepen.

De CEO zei vervolgens: “Aandelen zijn oververkocht en zullen op korte termijn stijgen, maar zullen doorrollen zodra er nog een paar renteverhogingen plaatsvinden.” Dit zou door de stijgende correlatie tussen bitcoin en aandelen ook een positieve ontwikkeling kunnen zijn voor cryptocurrency.

Bitcoin wordt vaak vergeleken met goud, waarbij voorstanders zeggen dat het een hedge tegen inflatie is en een alternatieve investeringsstrategie tijdens crisisperiodes.

Mike Novogratz, tevens een miljardair en cryptocurrency voorstander, vergeleek bitcoin met diamanten en goud. Als reden geeft hij dat bitcoin niet wordt gereguleerd door de overheid.

Daarnaast voorspelt hij dat de bitcoin binnen vijf jaar de $500.000 zou kunnen bereiken.

Steve Wozniak, de mede-oprichter van Apple, had ook alleen maar positieve dingen te zeggen over bitcoin. Hij beschreef de grootste cryptocurrency ter wereld zelfs als “puur goud“, zoals Crypto Insiders eerder meldde.

Bitcoin prijsactie

Bitcoin, de grootste en meest bekende cryptocurrency ter wereld, is op het moment van schrijven ongeveer $40.700 waard. Dit is een lichte daling sinds die piek van gister van  $41.717. Door de snel stijgende inflatie voelt de Fed zware druk om de consumentenprijzen onder controle te houden.

Tijdens een persconferentie zei Jerome Powell, de voorzitter van de Fed, dat de centrale bank haar balans zou verkleinen tijdens de komende vergadering van het Federal Open Market Committee (FOMC).

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.