De gerenommeerde Amerikaanse investeerder en miljardair Bill Miller liet onlangs weten dat zijn vertrouwen in bitcoin (BTC) nog altijd hoog is. Volgens hem is bitcoin vandaag de dag nog steeds een uitstekende investering om je te beschermen tegen een mogelijke financiële catastrofe.

Bill Miller en bitcoin

Eerder dit jaar meldde Miller dat hij zeker 50% van zijn investeringsportfolio heeft toegewezen aan de koning der cryptocurrencies. Daarnaast gaf hij destijds aan dat hij het grootste deel van zijn bitcoin bezittingen al jaren geleden had gekocht toen de prijs van een enkele bitcoin slechts $200 bedroeg.

In een recent interview met CNBC bevestigt Miller nogmaals zijn geloof in bitcoin. Volgens Miller is het zelfs haast onbegrijpelijk dat investeerders nu niet bereid zouden zijn om hun portfolio’s te diversifiëren met een bitcoin positie. 

De recente crash van de bitcoin koers is volgens Miller ook totaal geen reden voor paniek. Miller stelt dat dergelijke crashes al meermaals in het verleden plaatsvonden en dat telkens de bitcoin koers weer wist te herstellen. De huidige turbulentie in de markt is volgens Miller niets nieuws.

“Ik heb op zijn minst drie dalingen van meer dan 80% meegemaakt. Ik bezit het als een verzekering tegen financiële catastrofes […] Ik heb nog geen goed argument gehoord waarom iemand niet minstens 1% van zijn liquide vermogen in bitcoin zou steken.”

Naar eigen zeggen heeft Miller ook nog geen van zijn bitcoins uit vrije wil verkocht. Wel was hij genoodzaakt om bepaalde “liquide middelen” te verkopen om aan margin requirements te blijven voldoen en te voorkomen dat hij door brokers op het matje geroepen werd. Het zou dus kunnen dat hij op deze manier afstand heeft moeten doen van een deel van zijn bitcoins.

Bitcoin koers

Vandaag de dag wordt bitcoin verhandeld tegen een prijs die rond de $30.000 ligt. Dat is aanzienlijk minder dan slechts een aantal maanden geleden. Destijds lag de koers significant hoger en behaalde het zelfs een all-time high van $69.000. Volgens Miller is bitcoin juist interessant wanneer de prijs laag ligt, zoals nu.

“Als ik iets leuk vond tegen hogere prijzen, is het een veilige gok dat ik het nog leuker zal vinden tegen lagere prijzen.”

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.