Onderzekerheid in de markt heerst op dit moment. De koersen van bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies hangen aan een zijden draadje en belangrijk nieuws vanuit de Verenigde Staten staat vandaag op de agenda. Veel bitcoin investeerders maken zich zorgen dat de koers van bitcoin volledig onderuit kan zakken. Zelfs een scenario tot diep onder de $30.000 is voor hen niet uitgesloten. Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, liet echter weten dat hij en zijn bedrijf er alles aan zullen doen om in ieder geval niet onder de $21.000 te eindigen.

FOMC meeting van belang voor crypto

Veel van de macro-onzekerheid is het gevolg van nieuw beleid van de Amerikaanse centrale bank. De afgelopen dagen heeft het Federal Open Markets Committee (FOMC) vergaderd over nieuwe maatregelen om de economie op de been te houden. Deze maatregelen kunnen echter grote gevolgen hebben voor de aandelenmarkt en de cryptomarkt. Zodadelijk zal het besluit van de FOMC bekend gemaakt worden.

De markt is enigszins voorbereid op slecht nieuws, maar toch is er enige vorm van onrust te bemerken. Veelal maken investeerders zich zorgen om een mogelijke heftige neerwaartse beweging voor onder andere bitcoin.

MicroStrategy’s stok achter de deur

MicroStrategy is het bedrijf met de grootste hoeveelheid bitcoin op de balans van alle publiekelijk verhandelde bedrijven ter wereld. In totaal hebben zij vele miljarden dollars aan bitcoin in het bezit. Als gevolg van deze enorme hoeveelheden bitcoin, is het bedrijf natuurlijk erg gevoelig voor grote koersschommelingen van de grootste cryptocurrency.

In het geval dat bitcoin tot onder de $21.000 zal geraken, belooft dat een heleboel pijn voor MicroStrategy. Omdat MicroStrategy veel van hun bitcoins heeft aangeschaft met geleend geld, zullen zij op het matje geroepen worden indien zij niet meer voldoen aan hun margin requirement. Dat heet een margin call en dit zal gebeuren wanneer bitcoin onder de $21.000 komt.

“Wat betreft de Bitcoin die moet vallen, we hebben de lening afgesloten met een LTV van 25%, de margin call is 50% LTV. Dus in wezen moet de Bitcoin halveren of rond de $21.000 liggen voordat we een margin call hebben.”

Michael Saylor heeft echter onlangs in een call met investeerders duidelijk gemaakt dat zij er alles aan zullen doen om te voorkomen dat dit zover komt. Mocht inderdaad bitcoin onderuit zakken dan kunnen we ervan op aan dat MicroStrategy, met de grote hoeveelheden kapitaal die zij hebben, actief de bitcoin koers zullen ondersteunen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.