MicroStrategy, het beursgenoteerde business intelligence bedrijf, heeft wederom een grote hoeveelheid aan bitcoin (BTC) gekocht. Dat kondigde CEO Michael Saylor zojuist aan op Twitter:

MacroStrategy has purchased an additional 4,167 bitcoins for ~$190.5 million at an average price of ~$45,714 per #bitcoin. As of 4/4/22 MicroStrategy #hodls ~129,218 bitcoins acquired for ~$3.97 billion at an average price of ~$30,700 per bitcoin. $MSTRhttps://t.co/Z45OuJU5KI

— Michael Saylor (@saylor) April 5, 2022

Meer dan $6 miljard aan bitcoins

Saylor meldt op Twitter dat MicroStratgegy maar liefst 4.167 BTC heeft gekocht voor ongeveer $190,5 miljoen. Dat komt uit op een gemiddelde prijs van $45.714 per bitcoin.

Dat betekent dat MicroStrategy nu maar liefst 129.218 bitcoins in bezit heeft. Deze gezamenlijk voor ongeveer 3,97 miljard gekocht, oftewel tegen een gemiddelde prijs van $30.700.

De bitcoin koers stoeit op het moment van schrijven weer met de $47.000. Dat betekent dat de bitcoin schatkist van MicroStrategy momenteel meer dan $6 miljard waard is.

Vorige week was op Crypto Insiders al te lezen over het plan van Saylor om weer meer BTC te kopen. Hij kondigde toen een lening van $205 miljoen aan om meer BTC te kunnen accumuleren.

Saylor, een extreme bitcoin-bull, heeft vaker gezegd dat hij nooit van plan is om de BTC te verkopen. Hij noemde onlangs bitcoin een “100-jarige investering” en zelfs de “American dream.” Tot dusver pakt zijn gok in elk geval goed uit.

It’s binary at this point; Michael Saylor will either be the greatest or worst financial strategist in history.

I tend to think it will be the former

— Will Clemente (@WClementeIII) April 5, 2022

Bitcoin Supply Shock

MicroStrategy begon in de zomer van 2020 als eerste beursgenoteerde bedrijf groots in BTC te investeren. Dat was kort voordat de enorme bull-run begon. Een half jaar later investeerde ook Tesla, het elektrische autobedrijf van Elon Musk, $1,5 miljard in BTC.

De verwachting was dat meer grote bedrijven zouden volgen, maar we hebben sindsdien weinig grote namen voorbij zien komen. Toch begon onlangs ook Terra (LUNA) massaal BTC te accumuleren. Het cryptocurrency-project wil maar liefst $10 miljard in BTC steken ter ondersteuning van zijn UST stablecoin.

Deze sterke accumulatie, van zowel kleine als grote investeerders, is momenteel een van de grootste drijfveren van de stijgende bitcoin koers. On-chain analisten verwachten dat de snel stijgende vraag samen met het snel aflopende aanbod tot een zogenaamde supply shock zal leiden.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks financiële updates.

Neem contact op met ons.

Boek een gratis en vrijblijvend consult in.